Sandvik melder om fald i mineordrer

Sandvik, der ligesom den danske ingeniørkoncern FLSmidth sælger udstyr til mineindustrien, oplevede i fjerde kvartal 2012 et fald i ordreindgangen på 5 pct. i sin minedivision.

Læs mere
Fold sammen

Til gengæld kunne selskabet med basis i den opbyggede ordrebog notere en salgsvækst på 10 pct. ved faste valutakurser og sammenligneligt grundlag. Det meddeler Sandvik.

- Efterspørgslen for de fleste af Sandvik Minings produkter var svag i løbet af fjerde kvartal. En stabil efterspørgsel blev noteret for boreværktøj, dele og services, mens efterspørgselen efter nyt udstyr var svag og forretningsbetingelserne ufordelagtige for minesystemer, hedder det i det svenske selskabs regnskab.

Ordreindgangen faldt til 7,7 mia. skr. fra 8,3 mia. skr. i fjerde kvartal af 2011. Aktiviteten var forsat høj i Afrika, mens Asien og Australien melder om tilbagegang, hedder der i meddelelsen. Salget voksede som sagt med 10 pct. til 9812 mio. skr., mens driftsresultatet eksklusive engangsposter var næsten uændret 1373 mio. skr. mod 1389 mio. skr. Driftsmarginalen faldt til 14 pct. fra 15,3 pct. i fjerde kvartal 2011.

Den kommende administrerende direktør for FLSmidth, Thomas Schulz, oplevede en kraftig nedgang i ordreindgangen i Sandvik Construction, som tyskeren indtil udgangen af november var chef for.

Ordreindgangen i Sandvik Construction, hvor Andy Taylor nu er chef, faldt med hele 22 pct. målt i faste valutakurser fra fjerde kvartal året før, mens divisionens salg kun dykkede med 2 pct. Divisionen arbejde i kvartalet hårdt på at reducere sine lagre til den lavere aktivitet på det globale anlægsmarked.