Sander afviser ligegyldighed

Videnskabsministeriet skaber nu yderligere forvirring i sagen om Sanders manglende tele-interesse. Ministeriet fremlægger samme blanke kalender, som oprindeligt gav anledning til kritikken.

Helge Sander skyder nu efter pressen, efter at hans ministerium som svar på kritikken har genfremsendt den samme, halvtomme ministerkalender som dokumentation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Selv om det burde være en smal sag, bliver det sværere og sværere at finde hoved og hale i sagen om videnskabsminister Helge Sanders (V) manglende interesse for teleindustrien. Mandag i denne uge kom det frem, at Helge Sander siden 2003 kun har holdt syv møder med teleindustrien, selv om netop teleområdet er et af de store områder i Helge Sanders portefølje som minister.

Oplysningen var fremkommet, efter at teleanalytiker John Strand havde bestilt aktindsigt i Helge Sanders kalender, men samtidig forsvarede Sander sig med, at kalenderen i praksis var fejlbehæftet og derfor ikke et udtryk for ministerens reelle interesse i området.

Derfor kontaktede Business.dk mandag Videnskabsministeriet for at få den fuldstændige og fejlfrie kalender. Men mandag eftermiddag modtog redaktionen en kopi af kalenderen, der var nøjagtigt identisk med den, John Strand oprindelig havde modtaget - og som kun rummede syv møder med teleindustrien.

Dokumentationen for at kalenderen er fejlbehæftet består altså i en identisk udgave af den samme kalender. Af den fremgår stadig, at Sander kun har holdt syv møder med teleindustrien siden 2003. Af aktindsigten i Helge Sanders møder med teleindustrien mangler 2004 helt - ensbetydende med, at ministeren ikke har holdt møder det år.

Skyder efter pressen
Sagen er kilden for Sander, fordi ministeren flere gange i sin ministertid er blevet kritiseret for at være passiv i forhold til teleindustrien, der ellers beskæftiger tusindvis af mennesker og omsætter for store milliardbeløb.

Samtidig er teleindustrien en af de få områder, der har samtlige voksne danskere som kunder. Ministeren har selv afvist kritikken og fremhævet, at Danmark er i top, hver gang internationale organisationer analyserer og sammenligner enkelte landes fremskridt på området.

I en skriftlig kommentar til business.dk vælger Helge Sander nu at rette skytset tilbage mod John Strand - og mod de journalister, der har beskrevet ministerens tomme kalender.

"Det er uforståeligt, hvorfor syv tilfældige møder med teleselskaber skal være afgørende for min kontakt til og interesse for telebranchen [...] Det er jo en forvrøvlet måde at opgøre min kontakt med telebranchen på. Den type møder udgør langt den lavest prioriterede informationskilde for mig som minister, hvilket den pågældende konsulent naturligvis godt ved. Men et par journalister har da fået en tom sensationsartikel," skriver Helge Sander sin mail.

Han fremhæver desuden, at kalenderen ikke er dækkende, fordi han også deltager i en række aktiviteter, der ikke umiddelbart fremgår af kalenderen. Det gælder blandt andet telefonsamtaler med telebranchen.