Samsungs tablet dømt ikke "sej nok"

Samsung vandt endnu en runde mod Apple i den evige patentstrid, men må til gengæld leve med, at retten synes, at Apples tablet er sejere end Samsungs.

Det er den mindst seje tablet til højre. Fold sammen
Læs mere
Foto: JO YONG-HAK

Samsung har vundet en retssag over Apple, som havde anlagt sag mod Samsung i forsøget på at blokkere for salget af tre modeller af tabletcomputeren "Galaxy Tab" i Storbritannien, fordi designet ligger meget tæt op af designet på iPad. Denne sejr fik Apple dog ikke i hus, til gengæld fik Samsung sammen med sejren en kommentar om, at Galaxy Tab ikke er "sej nok" til at blive forvekslet med Apples iPad, skriver Financial Times.

- De har ikke den samme nedtoning og ekstreme simplificering, som er tilfældet med Apples design. De er ikke lige så seje, sagde dommer Colin Birss, skriver Financial Times.

Dommeren tilkendegav dog, at de to tabletcomputere fra Apple og Samsung har både samme tykkelse og design på bagsiden. Denne sag er kun den seneste i en række af sager som Apple har kørt siden 2010 i forsøget på at opnå patenter. Retssagerne har blandt andet ramt Samsung, HTC og Google, skriver avisen.