Samsungs problemtelefon klar til ny omgang

Galaxy Note 7-telefonerne er nu igen på vej ud til kunder og butikker efter milliarddyr hjemkaldelse til batterikontrol. Apples iPhone 7-salg ser samtidig ud til at ligge på linie med sidste års iPhone 6S-salg.

Samsung begyndte allerede mandag i denne uge at udlevere nye og kontrollerede Galaxy Note 7-telefoner til køberne i hjemlandet Sydkorea og er nu også begyndt i USA. Her et blik fra en forretning i den sydkoreanske hovedstad Seoul. Foto: Jeon Heon-kyun, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JEON HEON-KYUN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En halv million af Samsungs toptelefon Galaxy Note 7 er ankommet til USA og er nu på vej ud i butikkerne, efter at mobilgiganten måtte kalde 2,5 millioner telefoner tilbage til kontrol oven på meldinger om overophedede og eksploderende batterier.

Det meddeler Samsungs amerikanske afdeling, og et af landets største teleselskaber, Verizon, begyndte onsdag at tage imod nye bestillinger på telefonen, samtidig med at de, der tidligere havde købt telefonen, nu får en ny.

Udskiftningen i hjemlandet Sydkorea begyndte allerede mandag i denne uge.

Dansk repremiere endnu ukendt

Alene i USA var en million Galaxy Note 7-telefoner solgt og måtte retur til Sydkorea for at få byttet batteriet ud, efter at Samsung standsede salget. Eksperter anslår, at udskiftningen vil koste Samsung, der er verdens største mobilproducent, mange milliarder kroner foruden det tabte salg, som den megen dårlige omtale har medført.

De nye Galaxy Note 7-telefoner er ifølge Verizon blevet godkendt af den amerikanske sikkerhedskommission for forbrugerprodukter, og derfor er telefonen nu til salg igen.

Samsung havde lagt stort an til at være ude i hele verden med sin toptelefon i god tid, inden ærkerivalen Apple i begyndelsen af september præsenterede sine to nye iPhone 7-telefoner. I stedet har iPhone 7 nu været på butikshylderne i en uge. Galaxy Note 7 nåede at få stor ros fra anmelderne, inden de første rapporter om batteriproblemer dukkede op. Siden er flere end 100 tilfælde blevet indrapporteret fra hele verden.

Galaxy Note 7 nåede ikke at være til salg i Danmark, og Samsungs danske landechef, Claus Holm, anslog i begyndelsen af september, at premieren måtte udsættes til begyndelsen af oktober. Samsung meddelte tidligere på ugen, at salget i Sydkorea vil begynde igen 28. september, og at salget i Australien og Singapore genoptages i oktober. Nogen nærmere dato er ikke anført.

iPhone 7-salg på linie med sidste års iPhone 6S-salg

Apple meddelte inden premieren, at man ikke som sædvanlig vil offentliggøre salgstal efter den første weekend. Køerne til butikkerne blev verden over rapporteret langt mindre end tidligere, men mange havde reserveret en telefon over nettet på forhånd.

Analysefirmaet Localytics har målt, hvor mange iPhone 7- og 7 Plus-telefoner der brugte internetforbindelsen. Telefonerne identificerer sig nemlig med modelnummer, når de besøger netadresserne. Tallene viser, at 1,1 procent af alle besøgende iPhone-telefoner var iPhone 7 og 0,21 procent iPhone 7 Plus, hvor sidste års modeller - iPhone 6S og 6S Plus - ved lanceringen stod for henholdsvis en procent og 0,3 procent. iPhone 6, som kom på markedet i 2014, nåede dog op på to procent, og iPhone 6 Plus på 0,3 procent, oplyser Localytics, som samtidig gør opmærksom på, at visse iPhone 7-modeller og -farver var udsolgt, hvorfor tallene i år kunne have været højere.

De mest brugte iPhone-telefoner på nettet i den forgangne weekend var dog iPhone 6 (30,97 procent af alle iPhones), iPhone 6S (20,38 procent) og iPhone 5S (15,43 procent).