Samsungs nye toptelefoner kan få problemer

Galaxy S7 og S7 Edge ligner til forveksling forgængerne men er nu vandtætte og kan igen bruge ekstra lagerkort.

Galaxy S7 og kollegaen S7 Edge har fået forbedret kameraet, så billederne bliver bedre også under dårlige lysforhold. Foto: Samsung Fold sammen
Læs mere

Samsung ruller sine to nye toptelefoner, de nu vandtætte Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge, ud i Danmark allerede i næste måned, men danskerne får ikke mulighed for at købe den største model med mest lagerplads på.

Den sydkoreanske mobilgigant, som er verdens største, præsenterede søndag aften i Barcelona i det nordøstlige Spanien på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, de nye telefoner, som vil koste henholdsvis 5.700 og 6.500 kroner, når de midt i marts kommer i handelen i Danmark, dog kun i udgaverne med 32 gigabyte lagerplads, ikke med 64 GB.

Til gengæld kan de to nye telefoner udvide pladsen med MicroSD-hukommelseskort på op til 200 gigabyte - en funktion, der blev udeladt af de tidligere udgaver, som ikke har solgt så godt, som Samsung havde håbet på.

S7-telefonerne er - ligesom Sonys lange serie af Xperia-telefoner - nu blevet vandtætte, så de kan klare et lille dyk og en større regnbyge, og så har de fået et nyt 12-megapixelkamera, som med en kortere lukketid og en bedre autofokusering skulle kunne tage bedre billeder, selv om lysforholdene er dårlige - et evindeligt problem for kameraerne i mobiltelefonerne, fordi de er så tynde, at der ikke at plads til så megen elektronik.

Samme udseende kan blive et problem

S7-telefonerne på henholdsvis 5,1 og 5,5 tommer ligner i design og øvrigt udseende forgængerne, S6 og S6 Edge, og det kan ifølge flere eksperter skabe samme problem for Samsung, som konkurrenten Apple oplevede det med sin seneste iPhone. Her var også det tekniske indre peppet op på flere fronter, men der var ingen synlig forskel, så salget har været derefter.

Omkring 40 procent af alle solgte smartphonetelefoner i Danmark var sidste år fra Samsung, viser tal fra analysehuset IDC.

De nye telefoner har fået trådløs opladning, så man blot kan lægge dem oven på opladeren, hvis man ikke vil finde ledningen frem, hvad man fortsat kan. Desuden har Samsung rettet på Android-styresystemet, så man kan oprette hurtige genveje til sine favoritfunktioner. Endelig kan man på skærmen hele tiden se klokken, dato og sin kalender, så man ikke behøver at trykke på en kanp først.