Samsungs butler hedder Bixby

Den nye, digitale assistent rykker ind på Galaxy S8-toptelefonen sidst i marts.

Når Samsungs nuværende toptelefon, Galaxy S7 (billedet), 29. marts afløses af sin efterfølger, rykker den digitale butler, Bixby, med ind i telefonen. Arkivfoto: Kim Hong-Ji, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: © Kim Hong-Ji / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsungs kommende toptelefon, Galaxy S8, bliver premieren på den nye, digitale assistent, Bixby, som i yderste konsekvens betyder, at man ikke længere behøver at trykke på sin smartphone.

Galaxy S8 præsenteres 29. marts og afløser sidste års storsælgende Galaxy S7 og S7 Edge og skal samtidig begrave mindet om Galaxy Note 7, der måtte kaldes tilbage på grund af problemer med overophedede og eksploderende batterier.

På dansk eller ikke på dansk

Endnu står det dog tilbage at se, hvilke sprog Bixby vil mestre. Dansk er med meget stor sandsynlighed ikke et af dem. Det er i dag udelukkende Apples Siri, som kan tales til på dansk. Hverken Microsofts Cortana, Amazons Alexa eller Googles Assistant forstår dansk (eller de andre nordiske sprog), selv om Norden gang på gang ligger i top på verdensranglisten over lande, hvor vi hurtigst tager ny teknologi til os og faktisk bruger den.

Samsung har bekræftet, at Bixby er med på Galaxy S8, og den sydkoreanske mobilgigant - der både er verdens største mobil- og TV-producent - lover, at den digitale assistent vil gøre Samsung-udstyr mere »naturligt og intuitivt« at bruge.

»Bixby vil blive en ny, intelligent brugerflade på vores udstyr. Fundamentalt forskellig fra andre taleagenter eller assistenter på markedet vil Bixby give en dybere oplevelse,« lover Injong Rhee, som er ansvarlig for Samsungs forskning og udvikling inden for software.

Bare tryk på knappen...

Der vil sidde en Bixby-knap på siden af Galaxy S8, så man kan med et enkelt tryk kan aktivere den digitale assistent uden først at skulle tænde eller låse telefonen.

I første omgang vil Bixby dog kun virke sammen med et par håndfulde forinstallerede applikationer, heriblandt Amazon og billedtjenesten Pinterest, men Samsung lover, at Bixby vil kunne udføre stort set enhver opgave, som appen er i stand til at udføre, ved at man udelukkende giver Bixby besked. Bixbys arbejdsområde skal dog hurtigt udvides til også f.eks. vaskemaskiner og køleskabe, som Samsung også producerer, og til andre producenters udstyr og apps.

Samsung har før forsøgt sig med digitale assistenter. S Voice kom sammen med Galaxy S3 i 2012 men blev aldrig noget større hit. Samsung købte i oktober 2016 selskabet Viv Labs, som hjalp Apple med at udvikle Siri til iPhone-telefoner. Bixby er dog primært udviklet af Samsung selv før opkøbet.