Samsung: Vi køber ikke Blackberry-producent

Hverken producenten Research in Motion eller Blackberrys styresystem er interessant for Samsung.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Engang var mobiltelefonen Blackberry meget populær. Særligt for erhvervslivet, hvor den ofte var foretrukket frem for andre telefoner. Men opfinderen af Blackberry og den mobile e-post Research in Motion har i den senere tid oplevet kraftig nedgang. Den længe ventede telefon Blackberry 10 er blevet forsinket til foråret 2013, og det vil ramme RIM kraftigt på julesalget, som normalt er lig med en tredjedel af deres årlige omsætning.

I sommer måtte den canadiske televirksomhed fyre 5000 medarbejdere, som svarer til tre procent af de ansatte. Samtidig har Blackberry set sig overhalet af Apple-telefoner og telefoner med styresystemet Google Android.

Derfor er der blevet spekuleret i et eventuelt snarligt opkøb af den tidligere mobilgigant, og onsdag steg aktierne på Research in Motion efter en analytiker forudsagde, at Samsung kunne være interesseret i styresystemet BB10, fordi de i forvejen sælger telefoner med andre styresystemer som Microsoft's Windows og Bada.

"RIM forsøger at genoptage forhandlinger med Samsung om styresystemet BB10", sagde Peter Misek fra analysehuset Jefferies i en note til AllThingsD.

Men torsdag meddelte sydkoreanske Samsung ifølge nyhedsbureauet Reuters, at et opkøb ikke var i deres overvejelser.

Blackberry har mistet sin plads

Opsigtsvækkende, fordi man normalt holder sådanne oplysninger tæt til kroppen for ikke at opildne priserne på aktiemarkedet.

"Research in Motion har allerede mistet deres plads på smartphone-markedet, og det, de har tilbage, er ikke særligt interessant for selskaber som Samsung," vurderer Lee Sei-cheol, analytiker ved investeringsselskabet Meritz Security.

Samsung har angiveligt ingen interesse i at overtage underskudsramte Blackberry, når de i forvejen er det selskab, som sælger flest smartphones med det populære Androidsystem.

Tilbage i januar 2012 afviste Samsung også et opkøb af Blackberry.