Samsung udvider virkeligheden med billige briller

De nye Gear VR-briller er klar til salg fra november og vil nå det hidtil bredeste publikum.

Samsungs Gear VR-briller virker kun med de nyeste Samsung-telefoner, som fysisk lægges ind i brillerne, der i sig selv vejer 310 gram, og dermed tilfører den virtuelle virkelighed. Foto: Samsung Fold sammen
Læs mere

Den hidtil største dør til den virtuelle virkelighed bliver meget snart åbnet, når den sydkoreanske elektronikgigant Samsung lancerer sine første Gear VR-briller i november til 660 kroner.

Gear VR bliver det første sæt briller, som bliver bredere tilgængeligt for almindelige brugere. Det er 22 procent lettere end og kun halvt så dyrt som den tidligere udgave og kan bruges sammen med alle Samsungs 2015-telefoner, heriblandt Galaxy Note 5, S6, S6 Edge og Edge Plus, som anbringes i selve brillerne.

Det er det Facebook-ejede Oculus, som har bygget de nye briller, som gør det muligt at kombinere den virkelige og den virtuelle verden, når man kikker gennem dem. Dermed tilføres en ny 3D-dimension, når man spiller spil. Brillerne ligner - vil nogen mene - en dykkermaske, som dækker brugerens synsfelt.

Samarbejder med Netflix

Analysefirmaer mener, at markedet for virtuel virkelighed (på engelsk »virtual reality«) vil udvikle sig til noget stort. 30 millioner briller vil blive solgt i 2020. Facebook betalte da også to milliarder dollars for Oculus i 2014.

Oculus samarbejder også med Microsoft om at bruge teknologien til Xbox-spillekonsollen, ligesom netfilmtjenesten Netflix sammen med Oculus har udviklet en applikation til Samsungs Gear VR, så man får en 3D-mulighed for at gå på opdagelse i streamingtjenestens indhold.

Flere briller er på vej. Den taiwanske mobilproducent HTC vil senere i år begynde at sælge sine Vive-briller, og japanske Sony arbejder på Playstation VR-briller, mens Oculus selv til næste år vil være klar med endnu et sæt, Rift. Der er bygget alskens teknologi ind i brillerne, så de kan aflæse, når man bevæger hovedet og kikker i en anden retning end før.

Samsung er verdens største mobil- og TV-producent.