Samsung udleverer brandsikre handsker og bokse til håndtering af Galaxy Note 7

Kunder, der skal returnere den eksplosionsfarlige Galaxy Note 7-toptelefon, får nu tilsendt særligt sikret udstyr. Samsung har fortsat ikke fundet årsagen til problemerne, der vil koste milliarder af kroner.

Samsung sender nu brandsikre bokse og blå beskyttelseshandsker ud til folk, der skal returnere den brand- og eksplosionsfarlige Galaxy Note 7-telefon. Fold sammen
Læs mere

Samsung sender nu brandsikre bokse og blå beskyttelseshandsker ud til folk, der skal returnere den brand- og eksplosionsfarlige Galaxy Note 7-telefon.

Det har affødt en bølge af sarkastiske bemærkninger på de sociale medier, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Brandsikre Samsung-bokse? Er de blevet testet?« lød en humoristisk bemærkning på Twitter.

Ikke en dårlig vittighed

Samsung selv, der er verdens største mobilproducent, bekræfter dog, at der ikke er tale om en dårlig vittighed, men at det brandsikre værktøj sendes til kunder, som har købt den omstridte toptelefon på nettet. På kassen står beskeden »Forbudt at transportere med fly«, kan man se på et filmklip, som Android-udviklernetstedet XDA Developers har lagt på YouTube.

Flere amerikanske teleselskaber bekræfter, at de har fået grejet tilsendt.

I Samsungs nye bransikre boks, finder man en boks, i en boks, i en boks. Fold sammen
Læs mere

Samsung valgte tirsdag helt at stoppe produktionen af Galaxy Note 7, og onsdag nedskrev giganten forventningerne til sit overskud for tredje kvartal med 14 milliarder kroner som følge af balladen. Den opstod, kort efter at de første telefoner kom i handelen i enkelte lande. Pludselig kom der rapporter om overophedede og sågar eksploderende batterier. I første omgang betragtede Samsung det som enkeltstående fejl, men snart var mængden så stor, at Samsung blev nødt til at handle.

Mange vælger en anden Samsung-telefon

Først tilbagekaldte Samsung alle 2,5 millioner solgte eller leverede Galaxy Note 7-telefoner, men også telefoner, der havde været til kontrol i Sydkorea og fået byttet det angiveligt defekte batteri, er efterfølgende pludselig begyndt at udsende røg.

Til sidst blev presset på Samsung fra forbrugermyndigheder, teleselskaber og luftfartselskaber så stort, at Samsung officielt indstillede produktionen af telefonen. De fleste forventer, at den hurtigst muligt begraves, mens Samsung arbejder på at få en opdateret udgave af sin storsællert, Galaxy S7 og søsteren Galaxy S7 Edge, klar under navnet Galaxy S8.

I den brandsikre boks har Samsung vedlagt en guide til, hvordan man sikkert og forsvarligt, med brug af de blå handsker selvfølgelig, kan sende sin Galaxy Note 7 retur. Fold sammen
Læs mere

Mange af dem, der har købt en Galaxy Note 7-telefon, vælger en anden Samsung-telefon, når de returnerer den defekte telefon, oplyser de teleselskaber i USA, der har forhandlet den problematiske telefon. Få skifter til en Apple-telefon.

»Samsung Galaxy S7 og S7 Edge er virkeligt populære hos kunderne. Efter hvad vi har set, vælger kunder, der kan lide Android, stadig Android, mens kunder, der kan lidt iOS (Apples styresystem, *red.*), vælger iOS,« siger siger Kelly Crummey, der er talsmand for telegiganten Verizon Communications.

Årsag stadig ikke fundet

Det britiske postvæsen, Royal Mail, meddelte i fredags, at det af sikkerhedsgrunde har forbudt pakker med Galaxy Note 7-telefoner, både returvarer og byttede modeller.

Efter hvad New York Times erfarer, ved ingeniørerne hos Samsung fortsat ikke, hvad der har forårsaget brandene og eksplosionerne i Galaxy Note 7-telefonerne. De har ikke kunnet genskabe problemerne, selv om flere hundrede folk har været på opgaven.

Samsung har hidtil antaget, at det skyldes en produktionsfejl i datterselskabet Samsung SDI.

Samtidig begynder flere nu at blive bekymret for, hvad der sker med alle de tilbagekaldte telefoner, som hverken kan genskabes eller repareres. Samsung har ifølge IT-nyhedsnetstedet Motherboard en plan over at »skaffe sig af med« alle Galaxy Note 7-telefonerne. Flere eksperter mener, at så store mængder elektronik, der skal skrottes, kan være skadeligt for miljøet, ligesom mange af materialerne går til spilde uden at kunne genbruges.

På siden af returkassen påpeges det, at kassen kun må returneres via køretøjer eller forsendelsesskibe. Fold sammen
Læs mere

Aktien stiger for første gang

For første gang i denne uge er kursen på Samsung-aktier steget på børsen i den sydkoreanske hovedstad Seoul. Det sker oven på Samsungs beslutning om at stoppe produktionen af Galaxy Note 7. Torsdag morgen steg Samsung-aktien med 1,3 procent, hvor resten af de børsnoterede aktier ifølge nyhedsbureauet Reuters lå på samme niveau som onsdag.