Samsung-topfolk tjener mere end Apple-topchef

Tre direktører får mere i løn end Tim Cook, viser indberetninger.

Det er for at vise Samsungs nye smarte ur og ikke for at fryde sig over sin løn, at den sydkoreanske mobilgigants mobilchef, J.K. Shin, knytter hånden. Han tjener mere end Tim Cook fra Apple. Arkivfoto: Gustau Nacarino, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: GUSTAU NACARINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man går efter et chefjob med en høj løn, skal man foretrække Samsung frem for Apple.

De tre topfolk i den sydkoreanske kæmpekoncern bliver nemlig langt bedre aflønnet end selv kollegaerne i de amerikanske konkurrenter, inklusiv Tim Cook, der er topchef for Apple, som er USAs værdifuldeste selskab.

Kwon Oh-hyun, der står i spidsen for Samsungs komponentdivision, tjente i 2013 6,8 milliarder won (34,3 millioner kroner) i løn. Hans kollega, Shin Jong-kyun, der er chef for Samsungs mobildivision, tjente 6,2 milliarder won (31,3 millioner kroner), mens chefen for Samsungs division for forbrugerelektronik, Yoon Boo-keun, fik 5,1 milliarder won (25,7 millioner kroner) i løn. Det fremgår af indberetninger til den sydkoreanske børs, skriver den britiske finansavis Financial Times.

Sværere for Samsung og Apple

Bonuser udgør mere end 70 procent af de tre topchefers lønninger.

Til sammenligning ligger Apples Tim Cook på en årsløn på 4,25 millioner dollars (23 millioner kroner).


Samsung har siden begyndelsen af 2012 været verdens største mobilproducent, da finske Nokia blev overhalet, og er samtidig verdens største TV-producent.

Samsung og Apple er reelt de eneste af mobilproducenterne, som tjener penge, men begge er de ramt af vigende salg på en række af de største markeder, som efterhånden er mættet med smartphonetelefoner, og hvor nye modeller ikke kan vække fortidens begejstring til at finde tegnebogen frem igen.

Alligevel lider ingen af selskaberne nød.