Samsung tilbagekalder nu millioner af vaskemaskiner

2,8 millioner vaskemaskiner er potentielt farlige og kaldes nu tilbage kort efter historiens største tilbagekaldelse af 2,5 millioner mobiltelefoner.

Foto: JUNG YEON-JE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næppe har skandalen med de eksploderende mobiltelefoner lagt sig, før Samsung nu tilbagekalder 2,8 millioner vaskemaskiner.

Det er den sydkoreanske elektronikgigants afdeling i USA, som efter aftale med de amerikanske forbrugermyndigheder kalder vaskemaskinerne ind af sikkerhedsårsager. Vaskemaskinerne er tophængslede, og netop toppen af vaskemaskinen kan uforvarent løsne sig fra selve chassiset under brug og dermed udgøre en fare.

Vaskemaskinerne er solgt mellem marts 2011 og november 2016, oplyser Consumer Product Safety Commission.

Oven på tilbagekaldelsen og lukningen af Galaxy Note 7-telefonerne skal Samsung nu i gang med sine vaskemaskiner lige op til den vigtige julehandel. Her er de amerikanske forbrugermyndigheders officielle besked om, at produkterne er kaldt tilbage. Fold sammen
Læs mere

Milliarddyr tilbagekaldelse af mobiltelefoner

Samsung lider allerede under eftervirkningerne af den hidtil største tilbagekaldelse i historien, nemlig af 2,5 millioner Galaxy Note 7-telefoner, hvis batterier enten overophedede eller direkte eksploderede. Selv efter udskiftning af det formodet defekte batteri har der været telefoner, som er overophedet, og Samsung har nu helt indstillet produktion og salg af Galaxy Note 7, mens teknikere arbejder som besatte på at finde problemet, så det ikke rammer fremtidige mobiltelefoner, som allerede er under udvikling.

Samsung har lovet en udmelding om årsagen inden nytår.

Tilbagekaldelsen af Galaxy Note 7-telefonerne har kostet Samsung et større milliardbeløb.

Samsung er verdens største mobil- og TV-producent.