Samsung til Galaxy Note 7-kunder: Sluk så den telefon!

Mobilgiganten beder nu direkte kunderne om at slukke for deres Galaxy Note 7-telefon og ikke bruge den af fare for brand og eksplosion.

Sådan så det ud, da en Galaxy Note 7s batteri eksploderede midt i september. Siden har Samsung tilbagekaldt alle telefonerne, men der er fortsat problmer med de byttede modeller. Arkivfoto: Gwangju Bukbu Police Station, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STR

Samsung beder nu direkte folk om at lade være med at bruge den nye Galaxy Note 7-telefon, som de seneste måneder har været ramt af masser af sager om overophedede og eksploderende batterier.

Den sydkoreanske mobilgigant - verdens største mobilproducent - indstillede tirsdag morgen officielt produktionen af toptelefonen, der skulle have givet Samsung vigtige points i kampen mod ærkerivalen Apple og dennes nye iPhone 7-telefoner.

»Forbrugere med enten en original Galaxy Note 7 eller en byttet Galaxy Note 7 skal slukke telefonen og lade være med at bruge den,« hedder det i en udmelding fra Samsung.

Teleselskaber stoppede salget mandag

Den kommer, efter at nogle af de største amerikanske og australske teleselskaber mandag indstillede både salget og ombytningen af de berørte telefoner, efter at en byttet telefon havde udviklet røg og fremtvunget evakueringen af et passagerfly i USA i sidste uge.

Samsung-aktien faldt tirsdag morgen med omkring syv procent på børsen i hjemlandet Sydkorea.

Samsung præsenterede Galaxy Note 7-telefonen med digital pen i begyndelsen af august for at være ude i god tid, inden Apple en måned senere kom med sine to iPhone 7-telefoner. Anmeldernes roser var mange og store, og forhåndsbestillingerne væltede ind, hvilket tilsyneladende er gået ud over kvalitetskontrollen hos Samsung og mobilgigantens underleverandører.

Stadig flere rapporter om, at batteriet enten begyndte at udsende røg eller direkte eksploderede, fik til sidst Samsung til at trække de 2,5 millioner solgte og leverede Galaxy Note 7-telefoner tilbage til kontrol i Sydkorea - en operation, der ventes at koste Samsung milliarder af kroner.

Analytiker: De når det ikke, inden næste toptelefon er klar

»Det har sandsynligvis dræbt Note 7-varemærket. Hvem ved, om de nogen sinde vil få tilladelse til at sende den ud igen. Når de måtte have løst problemet, skal de gennem en recertificering og genkvalificering, og så er tiden så fremskreden, at de nærmer sig en lancering af en Galaxy S8,« siger Edward Snyder, direktør for Charter Equity Research, til nyhedsbureauet Reuters.

Galaxy S7 og søstertelefonen Galaxy S7 Edge kom i marts i år og er blevet storsællerter - så meget, at de er den direkte årsag til, at Samsungs mobilforretning efter flere kvartalers tilbagegang nu igen er på toppen. Eller snarere: Var på toppen, indtil Galaxy Note 7-problemerne meldte sig.

Galaxy Note 7 nåede aldrig at komme til salg i Danmark, og det er uvist, om og hvornår det sker.

Der er ingen problemer med Samsungs øvrige telefoner.