Samsung står klar ved stuedøren

Den sydkoreanske elektronikgigant køber op for at kunne rykke ind i hjemmene og styre alle tilkoblede ting og dimser fra mobiltelefonen - ganske som Google og Apple ønsker at gøre det.

Verdens største mobilproducent, Samsung, har købt SmartThings i USA, hvis mobilprogram kan styre f.eks. lamper, dørlåse og termostater i hjemmene. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung tager nu et stort skridt ind i stuerne med et af sine hidtil største opkøb, nemlig af virksomheden SmartThings, som hjælper med at koble udstyr i hjemmene sammen.

Dermed går Samsung direkte til angreb på Google og Apple, som også er i færd med at gøre sig klar til et fremstød for at være den, der får hjemmets udstyr og dimser - f.eks. termostater og lys - til at spille sammen med små programmer, så de kan styres fra en mobiltelefon eller en tavle-PC. Det er det, der omtales som »Tingenes Internet«.

Pris: over en milliard kroner

Prisen for købet af SmartThings er holdt hemmeligt, men ifølge flere amerikanske medier skal den sydkoreanske elektronikgigant, som også er verdens største mobiltelefon- og TV-producent, have betalt mere end 200 millioner dollars (1,11 milliarder kroner) for den 55 mand store virksomhed, som er startet af medstifteren af netbetalingstjenesten PayPal, Max Levchin.

Ifølge SmartThings selv arbejder 5.000 udviklere med at bygge udstyr, som bruger SmartThings mobilprogram til at styre de ting, der er koblet på nettet. Købet betyder, at SmartThings godt nok fortsætter som et selvstændigt selskab i den enorme Samsung-koncern men fysisk flytter fra Washington på USAs østkyst til Palo Alto i Californien på vestkysten, som er teknologiens højborg. Her ligger Samsungs Open Innovation Centre Group.

Lederen af Samsungs center, David Eun, siger til den britiske finansavis Financial Times, at flere investeringer, opkøb og partnerskaber er undervejs.

»Det forbundne hjem er og vil fortsat have høj prioritet. Hvad der har manglet, er en softwareplatform, som gør det muligt for udviklere at skabe gode oplevelser ved at koble forskellige tjenester fra forskellige virksomheder sammen. Det er det, som de fleste mennesker har hjemme,« siger han.

Google og Apple er også i gang

Google købte tidligere i år for 3,2 milliarder dollars virksomheden Nest, som producerer termostater, der tilsvarende kan fjernbetjenes, og Apple lancerede for nylig sit »HomeKit«, en programpakke, som skal gøre det muligt at koble forskelligt udstyr i hjemmene sammen, selv om tingene hver især ikke taler samme datasprog.

SmartThings blev startet i september 2012, efter at det var lykkedes at skaffe 15,5 millioner dollars hos investorer.