Samsung snyder Nokia med første Windows Phone

Den sydkoreanske elektronikgigant klar med første telefon med det nye Windows Phone 8 - en uge før Nokias store lancering.

Samsung rykker på hele Windows Phone-fronten med både tavlecomputer og den nye Ativ S-mobiltelefon, som dermed bliver den første, der har Windows Phone 8 i den helt nye udgave. Foto: Samsung Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung overhaler Nokia indenom og bliver den første mobilproducent, som står klar med en smartphonetelefon med nyeste udgave af Microsofts Windows Phone-software.

Den sydkoreanske elektronikgigant lancerede til alles overraskelse Ativ S-telefonen med en 4,8 tommer stor skærm forud for åbningen af Europas største forbrugerelektronikmesse, IFA, i Berlin.

Foran Nokia

Dermed går noget af glansen af Nokias lancering 5. september af sine nye Lumia-telefoner, selv om Nokias tætte samarbejde med Microsoft utvivlsomt betyder, at Nokia vil kunne levere andre funktioner i Windows Phone-verdenen.

Nokias skæbne er bundet til, at Windows Phone bliver en succes, for Nokia har valgt at satse fuldt og helt på Microsoft-softwaren og har skrottet sin egen software.

Samsungs annoncering irriterer derfor helt sikkert finnerne, som omvendt kan glæde sig over, at der nu kommer vægt bag Windows Phone. Efter den foreløbige afgørelse i retssagen mellem Samsung og Apple i USA, hvor Samsung blev dømt til at betale over seks milliarder kroner i erstatning til Apple for at have ladet sig inspirere lidt for kraftigt af Apples design, venter mange, at Windows Phone vil kunne få en opblomstring.

Retssagen handler nemlig i høj grad også om Googles Android-software, som ligger på henved 65 procent af alle solgte mobiltelefoner i dag. Ikoner og funktionalitet minder lidt for meget om Apples tilsvarende, og flere producenter frygter, at Apple vil fortsætte sammenstøddene i retssalene.

Ny, gigantisk Galaxy Note

Samsungs Ativ S-telefon blev trukket frem i slutningen af en længere præsentation af andre Samsung-produkter. Den er udstyret med det ridsefrie Gorilla-glas, har et kamera på bagsiden på otte megapixler og et på forsiden på 1,9 megapixler. Telefonen kommer i handelen i oktober-november, uden at Samsung har oplyst en præcis dato. Den danske pris bliver 4.200 kroner.

Samsung lancerede samtidig sin gigantiske Galaxy Note II, en opdateret og endnu større udgave af Galaxy Note, som er en hybrid mellem en telefon og en tavlecomputer med pen. Galaxy Note II har en skærm på hele 5,5 tommer, en firkerneprocessor, kører med nyeste udgave af Android (Jelly Bean) og har fået en mere avanceret pen til notetagning. Den kommer til Danmark til oktober og vil koste 5.000 kroner, altså i den dyre ende af mobilverdenen.

Samsung håber på, at den tætte lancering af nye produkter vil flytte interessen fra retssagen i USA, som Samsung ventes at appellere.