Samsung skal betale gigantbøde for at kopiere Apple

Apple har fået rettens ord for, at konkurrenten Samsung har kopieret funktioner fra iPhone og iPad til sine produkter. Den sydkoreanske elektronikgigant skal derfor hoste op med 1,6 milliarder kroner.

Foto: KIM HONG-JI. Samsung Electronics' Galaxy S4 (tv) og Apple's iPhone 5.
Læs mere
Fold sammen

Det kommer til at koste Samsung 290,45 millioner dollar - svarende til 1,6 milliarder kroner - at virksomheden har kopieret en række funktioner kendt fra Apples populære iPhone og iPad.

Det har en jury i Silicon Valley afgjort, skriver Reuters.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at der er sat endeligt punktum i den patentkrig, der har raset mellem de to elektronikgiganter i mere end to år, for Samsung ventes at anke afgørelsen, oplyser BBC.

Sidste år vandt Apple første slag i striden, da virksomheden fik en anden jurys ord for, at Samsung skulle betale mere end en milliard dollar - svarende til over 5,5 milliarder kroner - for at have kopieret flere iPhone-funktioner, herunder zoomfunktionen, som foretages med fingrene.

Apple mener også, at konkurrenten fra Sydkorea har kopieret en lang række andre funktioner og særlige egenskaber, som kendetegner Apples smartphones og tablets. Samsung hævder på den anden side, at Apple slet ikke ejer flere af de patenter, som virksomheden påstår, herunder den rektangulære form på telefoner og tablets.

»Apple ejer ikke smukt og sexet,« som Samsungs advokat William Price fortalte juryen under sin procedure.

Apple havde oprindeligt forlangt 379,8 millioner dollar af Samsung, som på den anden side blot mente, at virksomheden skulle af med 52,7 millioner dollar.