Samsung ser udfordringer i omstilling til holdingselskab

Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsungs topchef, Kwon Oh-Hyun, udtaler, at planerne om at gøre selskabet til et holdingselskab kan få negative konsekvenser.

Det skriver The Wall Street Journal.

Samsung, der er Sydkoreas største familieejede konglomerat med 60 datterselskaber, er i gang med at foretage en vurdering af konsekvenserne ved en omstrukturering til et holdingselskab.

- Vores udvikling til dato viser visse negative konsekvenser ved en sådan transition, og på nuværende tidspunkt ser vi udfordringer i at implementere en holdingstruktur, udtalte Kwon Oh Hyun ved selskabets generalforsamling fredag.

I november 2016 annoncerede Samsung, at selskabet havde hyret eksterne konsulenter til at vurdere muligheden for at blive et holdingselskab. På daværende tidspunkt understregede selskabet, at processen vil tage mindst et halvt år.

Samsungs nuværende struktur er kritiseret af myndigheder og udenlandske investorer for at være for kompleks og uigennemskuelig. Desuden er Samsung for tiden i skudlinjen i en omfattende Sydkoreansk bestikkelsessag, der har intensiveret kritikken mod konglomeratstrukturen.