Samsung sætter ny rekord

Et forrygende salg af Galaxy-telefoner sikrer nyt rekordregnskab til elektronikgiganten.

Store reklameskilte for Samsungs nye topmodel, Galaxy S III-telefonen, sikrer et godt salg. Foto: Yonhap/EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt rekordregnskab er på vej fra den sydkoreanske elektronikgigant Samsung.

Samsung, som er verdens største teknologifirma målt på omsætning, meddelte fredag morgen, at overskuddet for april-juni ventes at lande på det rekordstore 6,7 billioner won (35,1 milliarder kroner), og det er især et forrygende salg af hele Galaxy-serien af smartphonetelefoner, der bidrager til rekorden.

Samsung lancerede ved udgangen af maj sin »iPhone-dræber«, Galaxy S III. Det er den hidtil mest avancerede Android-telefon, og den har fået anmeldelser helt i top overalt i verden. Salget den første måned er også gået så godt, at Samsung har problemer med at følge med.

Fast greb inden næste iPhone

Samsung er verdens største producent af mobiltelefoner som helhed, smartphonetelefoner, hukommelseschips og TV-apparater. Giganten håber at tage stort marked hen over sommeren og i god tid, inden Apple som ventet lancerer sin næste iPhone-telefon i løbet af efteråret.

Det endelige regnskab kommer først 27. juli. Samsung-aktien er faldet med 15 procent de seneste to måneder, dels på grund af bekymring for et prispresset chipmarked, dels fordi den svage euro kan få indflydelse på elektroniksalget, fordi folk ikke har penge nok.