Samsung runder en million Galaxy Tab

Den dyre iPad-konkurrent når målet tre uger før tid.

En model viser Samsungs Galaxy Tab. Arkivfoto: Jung Yeon-Je, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre uger før planlagt har den sydkoreanske elektronikgigant Samsung rundet en milepæl med et salg på en million styk af sin blot tre måneder gamle iPad-konkurrent, Galaxy Tab.

En Samsung-talsmand bekræfter, at målet, der var sat til nytår, allerede er rundet, selv om den syv tommer store Galaxy Tab-tavlecomputer med Google Android som styresystem koster nærved 6.000 kroner og dermed betragteligt mere end konkurrenterne, heriblandt Apples iPad, der åbnede ballet i sommer.

Det kan dermed blive et hedt julesalg, for traditionelt kommer en tredjedel af omsætningen på elektroniske dimser og dingenoter fra netop julehandelen.

Alle de store teleselskaber og elektronikkæder i Danmark forhandler Galaxy Tab.

Galaxy Tab kom i handelen i begyndelsen af september, hvor Samsung præsenterede den på forbrugerelektronikmessen IFA i Berlin. Galaxy Tab har en størrelse, som gør det muligt at have den i jakkelommen, og den er dermed langt mere mobil end Apples iPad, der har en skærm på 9,7 tommer.

Samtidig har Samsung solgt fem millioner Galaxy S-mobiltelefoner, der også anvender Google Android som styresystem.

Analysefirmaet Gartner forventer, at tavle-PCer i 2014 vil erstatte 10 procent af PC-salget, og allerede i år og næste år bliver forventningerne til selve PC-salget nu skruet ned. Salget af tavlecomputere ventes at runde 19,5 mio. i år, tredobles til 54,8 mio. i 2011 og runde 208 mio. i 2014.