Samsung på strandhugst blandt Nokia-folk

Skuffede Nokia-ansatte er i høj kurs hos konkurrenterne efter Nokias aftale med Microsoft.

Samsungs Wave-telefon er en af flere med Bada som styresystem. Arkivfoto: Josep Lago, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung går nu åbenlyst efter at lokke skuffede Nokia-programmører over til sig, efter at den finske mobilgigant har valgt at droppe sin egen software og lægge Microsofts Windows Phone i fremtidige, dyrere telefoner i stedet.

Sydkoreanske Samsung er verdens næststørste mobilproducent efter Nokia. Samsung er i færd med at udvikle sit eget styresystem, Bada, og vil gerne have fingrene i erfarne programmører, som hos Nokia har arbejdet med det Symbian-system, som fases ud efter aftalen mellem Nokia og Microsoft i februar 2011.

»Velkommen til Bada«

»Hvis du er en Symbian-udvikler, som er utilfreds med Nokias seneste annoncering og derfor ser dig om efter et nyt sted, hvor dine talenter kan komme til udfoldelse, siger vi »Hej!« og »Velkommen til Bada«,« lyder det i et nyhedsbrev, som Samsung-udviklere ifølge det britiske nyhedsbureau Reuters har lagt ud på nettet.

Bada har lidt over et år på bagen og er Samsungs eget styresystem, som er målrettet markedet for billigere og mellemklassemobiltelefoner. Der er en del lighedspunkter mellem Bada og Nokias Symbian.

Samsung bekræfter, at nyhedsbrevet er sendt til Nokia-udviklere i Indien, men at man endnu ikke er begyndt at ansætte folk.

Nokia-aktien talt lidt op

Også internetgiganten Google og internettelefoniselskabet Skype har åbent sagt, at de håber at kunne overtale utilfredse Nokia-programmører til at skfite job.

Microsoft skal betale et milliardbeløb til Nokia som led i aftalen. Windows Phone er et halvt år gammelt men har endnu en forsvindende lille markedsandel.

Nokia-aktien er dykket med 20 procent, siden aftalen blev offentliggjort. Den rettede sig dog tre procent op, da Nokias koncernfinansdirektør, Timo Ihamuotila, tidligere på ugen understregede, at Nokia fortsætter med at udvikle Symbian, »så længe det giver os en profitabel margen«.