Samsung overvejer ny struktur efter aktionærpres

Sydkoreanske Samsung overvejer en ny virksomhedsstruktur og aktionærvenlige tiltag, men er stadig et godt stykke fra at gå ind på de forslag, en amerikansk aktionæraktivist har stillet til forandringer, skriver Bloomberg News.

Aktionæren Elliot Management Corp., der ledes af milliardæren Paul Elliott Singer, indledte i oktober en kampagne for at få Samsung til at gennemføre et hovedeftersyn af sin virksomhedsstruktur. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Kim Hong-Ji / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktionæren Elliot Management Corp., der ledes af milliardæren Paul Elliott Singer, indledte i oktober en kampagne for at få Samsung til at gennemføre et hovedeftersyn af sin virksomhedsstruktur.

Elliott ser dog ud til at måtte væbne sig med tålmodighed, idet Samsung har besluttet at ville se nærmer på et forslag fra Elliott om at splitte Samsung op i et holdingselskab og et driftsselskab samt at lade aktien notere i USA. Der er tale om et arbejde, der vil tage mindst seks måneder, og Samsung understreger, at det er helt neutral over for, om strukturen bør ændres.

Samsung oplyser desuden, at det vil tilknytte et nyt uafhængigt bestyrelsesmedlem ind i virksomheden, mens Elliott havde ønsket tre nye uafhængige bestyrelsesmedlemmer.

Endelig vil Samsung kanalisere 50 pct. eller omkring 9500 mia. won (57 mia. kr.) af sine frie pengestrømme næste år tilbage til aktionærerne, mens Elliott havde foreslået et ekstraordinært udbytte på 30.000 mia. won.