Samsung løber fra Apple

Forspringet til Apple på smartphone-markedet bliver større takket være Samsungs topmodel Galaxy S III.

Galaxy S III-telefonen fra Samsung sælger rigtigt godt og øger Samsungs forspring til ærkerivalen Apple. Foto: Kim Hong-Ji, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Samsungs kæmpestore lancering af sin nye topmodel, mobiltelefonen Galaxy S III, skete på det helt rigtige tidspunkt, og den sydkoreanske gigant har nu øget forspringet til sin argeste modstander Apple betragteligt.Samsung har på et år øget sin markedsandel inden for de dyrere smartphonetelefoner fra 17 til 33 procent af det samlede verdensmarked, mens Apple er gået tilbage fra 19 til 17 procent. Samsung solgte i andet kvartal 50,2 millioner smartphonetelefoner verden over, mens Apple nåede 26 millioner iPhone-telefoner, viser de helt nye tal fra analysehuset IDC.


Største lancering nogen sinde

Samsung lancerede Galaxy S III i slutningen af maj ved et stort arrangement i London for at komme ud med telefonen i god tid, før Apple forventes at lancere endnu en iPhone-telefon - nummer fem i rækken - til efteråret. Galaxy S III er blevet særdeles positivt modtaget af både anmeldere og købere. Den kan anvende det hurtige 4G-supermobilnet og har en større skærm end iPhone-telefonerne, samtidig med at den er både lettere og tyndere.

Lanceringen af Galaxy S III er Samsungs største nogen sinde. Smartphonemarkedet er meget vigtigt, fordi det er her, at pengene i mobilverdenen i øjeblikket ligger. Over halvdelen af alle solgte mobiltelefoner i Danmark kan kaldes for smartphonetelefoner.

Det store spørgsmål

Det store spørgsmål er nu, om Galaxy S III også står distancen, når Apple faktisk kommer med en ny iPhone-telefon. Umiddelbart spår analytikerne, at Samsung igen står til et rekordregnskab i tredje kvartal, men at der til gengæld skal skrues lidt ned for forventningerne - og indtjeningen - i det ellers så vigtigt julekvartal, hvor elektronik traditionelt storsælger.

Samsung overhalede i begyndelsen af 2012 Nokia som verdens absolut største mobilproducent. Det samlede salg på verdensplan af smartphonetelefoner rundede i andet kvartal 154 millioner styk - 42 procent flere end for et år siden. Samsung lå som en klar nummer 1, Apple som en klar nummer to, og Nokia holder tredjepladsen med sine Lumia-telefoner med Microsofts Windows som styresystem. HTC indtager fjerdepladsen, og kinesiske ZTE får for første gang en plads på top 5-listen.