Samsung kræver ny iPhone forbudt

Mobilgiganten kræver, at den opdaterede iPhone 4S forbydes i Frankrig og Italien, fordi Apple ulovligt bruger Samsung-teknologi i den.

Apple-topchef Tim Cook ved præsentationen af den opdaterede iPhone 4S tirsdag aften. Nu vil konkurrent have forbudt salget af den i flere lande. Foto: Kevork Djansezian, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apples opdaterede iPhone 4S skal forbydes i Frankrig og Italien.

Det mener verdens næststørste producent af mobiltelefoner, Samsung, som vil kræve landsdækkende fogedforbud ved retterne i Paris og Milano, oplyste selskabet onsdag morgen.

Dermed eskalerer striden mellem Apple og Samsung. Apple har tidligere i flere lande fået nedlagt fogedforbud mod, at Samsungs nyeste tavle-PC-modeller i Galaxy Tab-serien må sælges. Apple beskylder Samsung for designtyveri.

Omvendt hævder Samsung, at Apple - uden tilladelse - anvender Samsung-patenteret teknologi i både iPhone og iPad.

Forbud på tale i andre lande

Apple er ellers storkunde hos Samsung, men både markederne for dyrere mobiltelefoner og tavlecomputere er blandt de mest indbringende i øjeblikket. Derfor handler det om at vinde markedsandele og kundetillid, så kunderne bliver i butikken og helst køber mere fra samme producent.

»Den krænkede teknologi er grundlæggende for at få et pålideligt samspil mellem mobilnettene og udstyret. Samsung vurderer, at Apples overtrædelse er så voldsom, at iPhone 4S skal forbydes solgt,« siger Samsung ifølge nyhedstjenesten Bloomberg.

Samsung overvejer også at søge rettens indgriben i andre lande.

I Tyskland, som er et af de største markeder i Europa, er der midlertidigt nedlagt forbud mod salget af Galaxy Tab 10.1. Samsung har anket sagen. I Australien har Apple tilsvarende fået udskudt Samsungs lancering i to måneder.

I Holland undgik Samsung dog et fogedforbud.INFOshop: Stor smartphone-guide