Samsung i strid modvind

Elektronikdelen af den sydkoreanske kæmpekoncern Samsung halter. Hård konkurrence på fladskærmsmarkedet og en lav dollarkurs saver en solid luns af kvartalsoverskuddet.

Foto: DAVID MCNEW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung Electronics’ overskud faldt i første kvartal med 30 procent i forhold til samme periode sidste år. Det skriver BBC.

Dermed er det blevet klart, at den sydkoreanske elektronikkæmpe nu er på retræten efter at have været med helt i front på fladskærmsmarkedet.

Det er hovedsageligt to ting, der trækker kvartalsresultatet ned til de udmeldte 13 milliarder kroner. For det første er konkurrencen på fladskærmsmarkedet blevet skærpet, og det er med til at holde profitten nede.

Derudover er den amerikanske dollar faldet næsten 11 procent over for den sydkoreanske won siden sidste sommer, og det gør for alvor ondt på Samsung, da det gør dets varer betydeligt dyrere på det vigtige amerikanske marked.

Der er dog håb forude for Samsung. Analytikere forudser, at det skuffende første kvartal vil blive afløst af ét, hvor isæt salget af vil stige, og det mener analytikerne kan være med at booste overskuddet for andet kvartal.