Samsung har nu fået officiel kronprins

Det 48-årige barnebarn af Samsungs stifter er nu klar til at tage over efter sin far.

Foto: © POOL New / Reuters. Jay Y. Lee, eneste søn af Samsung Electronics bestyrelsesformand Lee Kun-hee  og barnebarn af elektronikgigantens stifter, er nu rykket op i systemet og klar til at overtage efter faderen. Arkivfoto: Cho Seong-joon, Reuters/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Den sydkoreanske elektronikgigant Samsung udpegede torsdag officielt sin kommende topchef.

Den 48-årige Jay Y. Lee, som er barnebarn af Samsungs stifter, blev på en ekstraordinær generalforsamling i gigantforetagendet udpeget til bestyrelsen som det sidste skridt, inden han kan tage helt over fra sin far, som i 2014 fik et hjerteanfald og siden reelt har været fraværende fra ledelsen.

Jay Y. Lee har i den mellemliggende periode været den reelle leder af Samsung, der er Sydkoreas største virksomhed med en omsætning på en fjerdedel af Sydkoreas bruttonationalprodukt, og som samtidig er i sin største krise i mange år som følge af tilbagetrækningen af Galaxy Note 7-toptelefonen, efter at batteriet i mange telefoner er overophedet eller direkte eksploderet.

Jay Y. Lee begyndte sin karriere hos Samsung Electronics, som er verdens største mobil- og TV-producent, i 1991 og har siden arbejdet sig opad i familieforetagendet. Med udnævnelsen kan han nu officielt udtale sig om strategiske beslutninger i selskabet.