Samsung Galaxy Tab nu med pen

Nyeste udgave af Samsungs tavlecomputer leveres med en digital pen, så den bliver en stor notesblok. Prisen er dog i den forkerte ende af skalaen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Pennen er for alvor på vej tilbage til det digitale udstyr. Samsungs helt nye tavlecomputer Galaxy Note 10.1 er nemlig både en tavlecomputer og en stor, digital notesblok.

Den sydkoreanske mobilgigant udvider serien af de godt sælgende tavle-PCer under Galaxy Tab-mærket med en slags storebror til den særprægede Galaxy Note-telefon, som var uegnet som telefon men fremragende som digital notesblok, samt med en 7,7-tommerudgave. Galaxy Note 10.1 fungerer også som almindelig mobiltelefon (om end et hovedsæt anbefales - for et syns skyld!).

Men det er S-pennen, der gør forskellen. HTC var den første, der med sin Flyer leverede en digital pen. Den tog Samsung til sig i den forvoksede mobiltelefon Galaxy Note, og nu kommer den for alvor i brug på Galaxy Note 10.1, som dermed bliver en ægte notesblok, hvor man både kan skrive og tegne. Man kan sågar indtaste håndskrevne noter og få dem omsat til tekst - selv om det kun virker på engelsk ... og koreansk.

Pennen er trykfølsom. Jo hårdere man presser på skærmen, jo kraftigere »sværter« den. Ganske som en normal blyant. Dermed er den selvsagt også fortrinlig at tegne med, ligesom man kan skrive bemærkninger i margenen på dokumenter m.fl., fordi man - som med HTCs Flyer - kan tage et skærmbillede af, hvad man ser, og derefter skrive eller tegne løs på det.

Galaxy Note 10.1 har en TFT-skærm i en opløsning på 1.280 x 800 pixler. Den kommer med nyeste udgave af styresystemet Android, 4.0 eller Ice Cream Sandwich, har en tokerneprocessor på 1,4 GHz, kamera på for- og bagsiden (i opløsninger på henholdsvis tre og to megapixler) og Bluetooth 3.0. Der er også en USB-udgang og 16 gigabyte intern hukommelse.

Den forventes i butikkerne til maj, men prisen bliver i den absolut heftige ende: 5.299 kroner. Galaxy Tab 2 med en skærm på 7 tommer er den mere lommevenlige størrelse. Den vejer blot 341 gram og kommer ligeledes til maj i to udgaver: med udelukkende trådløs adgang (2.399 kroner) og med mobilopkobling (2.999 kroner). Også den kører Android 4.0. Skærmen har en opløsning på 1.024 x 600 pixler, der er kamera foran og bagpå, 16 GB intern hukommelse og såvel Bluetooth 3.0 samt USB-stik.

Berlingske dækker Mobile World Congress (MWC) på www.business.dk/digital, www.b.dk/techogviden og i den trykte Business-sektion. Berlingske er inviteret af Telia.

[BILLEDTEKST:] Samsung fortsætter med at røve markedsandele fra Apple med sin stadig mere omfattende serie af tavlecomputere i Galaxy-serien - her Galaxy Tab 2 på 7 tommer. Foto: Samsung