Samsung er nu verdens største mobilproducent

Nokia er nu helt slået af tronen som verdens mobilkonge.

Samsungs enorme Galaxy Note-telefon, som også lidt er en minicomputer, er med til at sikre sydkoreanerne kongetronen i mobilverdenen. Arkivfoto: Lee Jae-won, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Asiens største elektronikproducent, Samsung, er tilsyneladende takket være sine populære Galaxy-telefoner blevet verdens største producent af mobiltelefoner overhovedet.

Det sydkoreanske industrikonglomerat ser ud til for første gang nogen sinde at have overhalet finske Nokia på det samlede salg af mobiltelefoner. I efteråret sendte Samsung Nokia ned på 2.-pladsen målt alene på salget af de avancerede smartphonetelefoner.

92 mio. telefoner solgt på tre måneder

Samsung har solgt omkring 92 millioner mobiltelefoner verden over i 1. kvartal 2012, vurderer flere analytikere over for nyhedsbureauet Bloomberg News. Nokia har solgt 83 millioner telefoner - heraf 12 millioner smartphonetelefoner og 71 millioner af de billigere telefoner - i samme periode.

Galaxy-serien er blevet Samsungs bedstsælgende nogen sinde. Den består af efterhånden en række mobiltelefoner i forskellige størrelser med Galaxy Note som den absolut største. Desuden er alle Samsungs tavlecomputere i Galaxy Tab-serien.

Samsung fremlagde i sidste uge et rekordregnskab, som slog den hidtidige rekord fra for tre måneder siden.

Sydkoreanerne menes at have solgt 44 millioner smartphonetelefoner i første kvartal. Det er mere end en tredobling i forhold til sidste år på samme tid, og en afløser for Galaxy S II ventes klar til juni.