Samsung Electronics fordobler overskuddet - Galaxy S8 forsinket

Samsung Electronics mere end fordoblede sin indtjening i fjerde kvartal som følge af en rekordhøj indtjening i sin chipforretning og et stærkt salg af smartphones.

Foto: ALEX WONG

Fremgangen er kommet i hus trods store omkostninger forbundet med tilbagekaldelsen af Galaxy Note 7-telefoner, som i flere tilfælde er brudt i brand.

Det sydkoreanske selskab, der er verdens største mobil- og TV-producent, kom ud af de sidste tre måneder af 2016 med et nettooverskud på 7.100 mia. won, knap 43 mia. kr., sammenlignet med 3.200 mia. won i samme periode året før.

Analytikerne havde ifølge Factset ventet et resultat på 6.520 mia. won, skriver New York Times. Salget udviklede sig fladt, mens driftsresultatet steg 50 pct. til 9.200 mia. won, hvilket er på linje med selskabets seneste prognose.

Samsung bekræfter, at lanceringen af Galaxy S8 bliver forsinket, og at telefonen dermed ikke bliver klar til at kunne blive lanceret på Mobile World Congress i Barcelona næste måned. Overskuddet i Samsungs mobildivision steg med 12 procent til 2,5 billioner won trods skandalen med Galaxy Note 7-telefonerne, der brød i brand på grund af defekte batterier. Det øgede til gengæld Samsungs salg af Galaxy S-telefoner.

Samsung forventer øget overskud i 2017 trods balladen om selskabets rolle i sagen om påvirkning af landets præsident gennem hendes venindes fonde, som Samsung har bidraget til. Derfor var Samsungs fungerende topchef, Jay Y. Lee, forleden til et 22 timer langt forhør, og anklagemyndigheden forsøgte at få ham fængslet, dog uden held.

Ritzau Finans/Th.