Samsung: Eksplosioner skal være opklaret inden nytår

Mobilgigant håber snart at kunne fortælle, hvorfor batterierne i Galaxy Note 7-telefonerne overophedede og i nogle tilfælde eksploderede.

Alle 2,5 millioner Galaxy Note 7-telefoner er kaldt tilbage men endnu ikke alle ankommet til Samsung, som intenst leder efter årsagen til, at flere telefoner er overophedet eller eksploderet. Arkivfoto: Kim Hong-Ji, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI

Inden nytår regner verdens største mobilproducent, Samsung, nu med at have fundet årsagen til, at en række Galaxy Note 7-telefoner enten er blevet overophedet eller direkte er eksploderet.

Sådan lyder meldingen fra Samsung torsdag i forbindelse med fremlæggelsen af seneste regnskab. Samsung Electronics og søsterselskabet Samsung SDI, der har lavet en del af batterierne til Galaxy Note 7-telefonerne, forventer ifølge nyhedsbureauet Reuters at kunne fremlægge resultatet af omfattende undersøgelser.

Det har kostet Samsung mange milliarder kroner at foretage historiens største tilbagekaldelse af forbrugerelektronik. I alt er 2,5 millioner leverede og solgte telefoner kaldt tilbage til producenten.

Kim Hong-gyeong, som er direktør i Samsung SDI, bekræfter, at der er fundet »svagheder« i nogle Note 7-batterier. Den præcis årsag til, at batterierne har voldt kvaler, er nu ved at blive undersøgt.

Andre skal måske levere batterier fremover

Ifølge analytikere har Samsung SDI leveret omkring 60 procent af de batterier, som blev brugt til Note 7. Ifølge Reuters' kilder ser problemer ud til at være begrænset til netop denne telefonmodel og vil derfor ikke berøre Samsungs kommende toptelefon, Galaxy S8, som ventes klar til marts. Flere medier skriver ellers, at S8 måske vil komme med batterier fra ikke-Samsung-ejede selskaber.

En ledende Samsung-ansat siger til avisen Korea Herald, at »vi ser på forskellige leverandører, herunder LG Chem«, der ejes af Samsungs konkurrent, LG Electronics.

Galaxy S7 og søstermodellen Galaxy S7 Edge, som kom i foråret 2016, storsælger til gengæld fortsat og ser ud til at sætte ny salgsrekord, når det forestående julesalg tælles med, sagde Samsung tidligere på dagen, da regnskabet blev fremlagt med et milliardsmæk som følge af tilbagekaldelsen af Note 7-telefonerne.

Samsungs ingeniører arbejder fortsat intenst på at finde fejlen ved Note 7.