Samsung dropper Microsoft

Verdens næststørste producent af mobiltelefoner, Samsung, dropper nu Windows Mobile og lancerer i stedet deres eget mobil-system

HTC Magic - en af de nye smartphones med Googles system. Fold sammen
Læs mere
Foto: EPA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt imens Microsoft er kommet op at toppes med de danske politikere i sagen om dokumentformater, rammes selskabet nu også af en syngende lussing, der kommer til at gøre langt mere ondt på bundlinjen, end hvad Danmarks dokumentformatdebat kan medføre.

Det sker fordi elektronikgiganten Samsung, der er verdens næststørste producent af mobiltelefoner, nu vil smide Windows Mobile ud med badevandet til fordel for Googles Android. Det skriver flere medier.

Android har foreløbig gået en meget beskeden sejrsgang, der dog er ved at vinde i momentum - og seneste succes for Googles mobilstyresystem kom for nylig, da svensk-japanske Sony Ericsson annoncerede nye Xperia X10, der er mobilgigantens første Android-baserede mobiltelefon. Herudover har HTC fra Taiwan lanceret en del Android-baserede telefoner, hvoraf særligt de nyere modeller, Hero og Tattoo har fået meget positiv kritik.

Sur karklud
Android-styresystemet, der er en visuelt meget veldsignet og meget intuitiv oplevelse, er i konkurrence med flere tilsvarende typer styresystemer til moderne telefoner, herunder Apples og Palms WebOS, mens Smartphonens ukronede konge, Windows Mobile lider ganske gevaldigt under sin klodsede og besværlige brugeroplevelse.

Derfor er et sur karklud i ansigtet på Microsoft, at Samsung nu målrettet går efter at udfase systemet.

Helt galt ser det også ud for Symbian-systemet, som er kendt fra alle Nokia-telefoner og fra de fleste af Sony Ericssons. Symbian blev taget gevaldigt på sengen da iPhone kom på markedet - og det er endnu ikke lykkedes for organisationen Symbian Foundation at lave et smartphone-system, der kommer i nærheden af markedets alternativer. Selv om Samsung er medlem af Symbian Foudation, har selskabet sat sig for at udfase systemet helt allerede inden for en to-årig periode.

Samsung vil selv
Til gengæld vil Samsung nu udvikle sit eget system, der i løbet af 2012 skal dominere på Samsungs mobiler.

Microsoft, der efterhånden er helt tabt bag konkurrenterne, forsøgte sig for nylig med en opgradering af Windows Mobile, men opgraderingen fik en af de hårdeste anmeldelser, der længe er set, da det seriøse gadget-site Gizmodo erklærede, at Microsoft umuligt kunne have fornuftig forklaring på at sende sådan noget bras på markedet.