Samsung-dom sender Nokia til tops

Dom i patentstrid sender Nokia-aktion op med over 10 pct. i dag, og dermed er Nokias børsværdig nu fordoblet på under to måneder.

Dom i patentstriden mellem Apple og Samsung sender Nokia-aktien mod skyerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEFAN PUCHNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Retssagen mellem Apple og Samsung drysser guld på den marginaliserede finske mobiltelefonproducent.

Patentstriden mellem de to tech-giganter nåede i fredags en delkonklusion med en afgørelsen i en strid i Sydkorea, og det smitter nu af på Nokia-aktien, da dommen mod Samsung kan blive til finnernes fordel.

Det kan nemlig vise sig at styrke salget af Windows Phone, som Nokia sammen med Microsoft har på markedet. Dommen fik mandag aktien op med mere end 10 pct. til 2,75 euro per aktie.

"Udover Apple, så udnævner vi Microsoft og Nokia som de primære vindere ved udfaldet," siger Nordea-analytiker Sami Sarkamies til Reuters.

På bemærkelsesværdig vis er Nokias børsværdi derfor desuden fordoblet i den sidste halvanden måned. Da Nokia fremlagde et skuffende regnskab midt i juli kostede en aktie nemlig 1,37 euro per aktie.

Og opturen for Nokia og Microsofts mobiler kan sagtens vise sig at fortsætte i takt med, at de juridiske stridigheder mellem Samsung og Apple intensiveres.

"I takt med at Android og Apple flår hinanden i stykker, så har Microsoft ventet på sidelinjen fra en meget god position, der kan lokke brugere til at skifte fra Android til Microsoft, da vi allerede ved, at brugernes loyalitet er lav," siger analytikere fra Nomura Securities ifølge Reuters.