Samsung-bølgen skal ramme mobilen

Den sydkoreanske mobilgigant lancerer Wave som ny topmodel - den første med Samsungs eget styresystem Bada.

Samsungs Wave-telefon med en skærm på 3,3 tommer er verdens første med den nye Bluetooth 3.0-teknologi til hurtigere overførsel af data. Foto: Samsung Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Mobilgiganten Nokias nærmeste konkurrent, Samsung, har lanceret sin nyt toptelefon, Wave, der samtidig bliver premieren på Samsungs eget styresystem til mobiltelefoner, Bada.

Sydkoreanske Samsung er verdens næststørste mobilproducent. Wave-telefonen anvender en ny trykfølsom teknologi, og Samsung forventer, at der kommer fem-syv mobiltelefoner med Bada i løbet af 2010.

Tvivl blandt analytikere

Men analytikere tvivler på Samsungs gennemslagskraft med den nye brugerflade.

»Jeg mener ikke, at økosystemet er klar endnu,« siger analytiker Carolina Milanesi fra analysehuset Gartner, der følger mobilbranchen tæt, til nyhedsbureauet Reuters.

Mobilproducenterne kæmper i stigende omfang med PC-fabrikanterne, fordi mobiltelefonerne bliver brugt til meget mere end at tale i. Med Bada håber Samsung at tilføre også billigere mobilmodeller nogle af de funktioner, som kendes fra de dyrere telefoner.

Kun i Sverige

Med de avancerede telefoner følger muligheden for at hente programmer ned på mobilen fra nettet. Til maj åbner Samsung - men kun i Sverige - sin netbutik Samsung Apps, hvorfra både gratisprogrammer og købeprogrammer vil kunne hentes.

Den nye brugerflade, TouchWiz 3.0, giver mulighed for at oprette sine egne genveje og menuer, ligesom man kan skifte mellem forskellige skærme i forskellige situationer og have forskellige genveje til rådighed.