Sampo vil ikke overtage Topdanmark

Sampo har ingen planer om at overtage det danske forsikringsselskab.

Foto: Jan Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sampo, som er hovedaktionær i Topdanmark, har ingen planer om at overtage det danske forsikringsselskab, selv efter det finske investeringsselskab tidligere i år fremlagde et obligatorisk tilbud på det danske selskab.

Det siger Björn Wahlroos, der er bestyrelsesformand hos Sampo, i et interview med Bloomberg News.

- Vi har ingen specifikke planer i den retning, sagde bestyrelsesformanden den 24. november i et interview i Stockholm ifølge Bloomberg News.

Sampo har i de senere år passivt øget sin andel i Topdanmark, idet forsikringsselskabet har tilbagekøbt og annulleret egne aktier.

I september kom det også frem, at Sampo erhvervede 200.000 aktier i Topdanmark. Dermed overskred finnernes aktieandel i det danske selskab akkurat en tredjedel, hvilket betød, at Sampo var forpligtet til at fremsætte et kontant offentligt tilbud til de øvrige aktionærer i Topdanmark om at købe alle udestående aktier.

Sampo har dispentation til ikke at afgive købstilbud, hvis den øgede ejerandel skyldes tilbagekøb, men køber Sampo aktier, som det varf tilfældet i september, skal der gives købstilbud.

Finnernes tilbud lød på 183 kr. per aktie, hvilket lå tæt på den daværende aktiekurs. Nogle aktionærer endte med at acceptere tilbuddet, hvilket skubbede Sampos ejerandel op på omkring 40 pct.

Men resten af selskabets aktionærer tog ikke imod tilbuddet, og siden endte opkøbstilbuddet fra Sampo med at løbe ud i sandet.

Mandag formiddag bliver Topdanmark-aktien handlet 1,5 pct. lavere til 178,10 kr.