Sampension tjente 500 mio. kr. "ud af den blå luft"

Sampension har tjent en halv milliard kr. på kronespekulanter, efter at pensionsselskabet i første halvdel af 2014 og efteråret før havde fyldt hylderne godt op med danske statsobligationer, danske realkreditobligationer og såkaldte renteswaps for i omegnen af 50 mia. kr.

Foto: Torben Christensen. Sampension Kontor på Tuborg Havnevej i København
Læs mere
Fold sammen

- Gevinsten opstod som ud af den blå luft, da Nationalbanken i en lynmanøvre styrtsænkede den danske rente, oplyser Sampension, der har fået gevinsten i form af kursstigninger på den enorme beholdning af danske obligationer.

Da presset for en kronestyrkelse tog til i starten af 2015 og renten styrtdykkede, trykker Sampension på salgsknappen. Udover gevinsten på 500 mio. kr. har pensionskassen ifølge administrerende direktør Hasse Jørgensen dermed på en og samme tid også understøttet nationalbankens forsvar af kronen ved at sælge tidligere indkøbte danske obligationer og i stedet købe obligationer i euro.

- Vi var klar over, at vi igennem foråret og sommeren 2014 havde gjort en god investering i de danske fordringer. Men at presset mod den danske krone opstod, og at gevinsten ville blive så stor som 500 mio. kr., var selvfølgelig ikke til at forudse på forhånd, siger Hasse Jørgensen.