Sampension i angreb på rivalers kerneforretning

Danmarks tredjestørste pensionsselskab, Sampension, satser nu for alvor på området for firmapensioner, hvor selskabet nu også vil sælge til mindre virksomheder.

Direktør Hasse Jørgensen er fotograferet i Sampensions hovedkontor i Hellerup. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerede i 2016 er forventningen en omsætning på et trecifret millionbeløb.

Det skriver Børsen.

Det vakte sidste år opsigt, da Sampension, hvis forretning primært består af kollektive arbejdsmarkedspensioner, kaprede storkunden KMD for næsen af konkurrenter som PFA, Danica og Nordea Liv & Pension, der ellers er de dominerende spillere på markedet for firmapensioner.

Sampension ser potentiale på markedet, hvor selskabet kan udnytte sit udgangspunkt med mange kunder og derved mange penge til at holde lavere priser end konkurrenterne.

- Den samlede pakke er sammenlignelig med det bedste, du kan finde på det kommercielle marked. Det er min påstand, og det vil jeg meget gerne til enhver tid udfordres konkret på, siger Hasse Jørgensen, administrerende direktør for Sampension, til Børsen.

Indtil videre har Sampension fokuseret på at indgå i udbud om de største firmapensioner, men åbner nu ligeledes op for mindre virksomheder, der ellers var anset for komplicerede.

- Men så har vi tænkt, om ikke man kan lave en ramme, hvor den enkelte virksomhed med 50 ansatte kan tilkoble sig det store effektive system og få præcis den pensionsordning, som over 200.000 HK'ere har, til præcis den pris og de vilkår, men uden nogen forhandlinger om, hvordan det hele skal se ud, siger Hasse Jørgensen til Børsen.

/ritzau/FINANS