Sammenbrud åbner for Spar Nord-køb af Nørresundby Bank

Fusionen mellem de to mindre banker Nørresundby Bank og Nordjyske Bank blev officielt standset onsdag eftermiddag. I stedet åbner den lokale storbank, Spar Nord, nu for et køb af Nørresundby Bank, hvis der kan opnås enighed om vilkårene.

Selvom Spar Nord er hovedaktionær i Nørresundby Bank, har banken vigtige stemmerettighedsbegrænsninger. Derfor kræver Spar Nord den fuldeopbakning fra ledelsen i Nørresundby Bank, hvis planerne skal føre til noget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er meldingen fra Spar Nord, der i forvejen sidder på 55 pct. af Nørresundby Bank.

Det skriver Børsen.

Selvom Spar Nord er hovedaktionær i Nørresundby Bank, har banken vigtige stemmerettighedsbegrænsninger. Derfor kræver Spar Nord den fulde opbakning fra ledelsen i Nørresundby Bank, hvis planerne skal føre til noget.

- Hvis der kan opnås enighed om nogle vilkår, der er attraktive for alle parter, så er det da en mulighed. Det er jo som udgangspunkt noget, som forudsætter en hvis opbakning fra ledelsen i Nørresundby Bank al den stund, at der jo er stemmeretsbegrænsning, siger Ole Madsen, der er IR- og kommunikationsdirektør i Spar Nord, til Børsen.

I sidste måned udtrykte ledelsen i Nørresundby Bank ønske om at opgive selvstændigheden ved at fusionere med Nordjyske Bank. Et sådan ægteskab krævede dog et "ja" fra Spar Nord, der efter alt at dømme ville lide et tab ved fusionen. Derfor var alternativet at købe Spar Nord ud, men det kunne parterne ikke nå til enighed om.

Derfor åbnes der nu op for, at Spar Nord vil byde på de resterende 45 pct. og således opnå fuld kontrol over Nørresundby Bank.