Samariten tæt på aftale i København

Det omstridte svenske ambulancefirma Samariten er tæt på at underskrive en aftale om ambulancekørslen i hovedstaden.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det svenske ambulancefirma Samariten er tæt på at lukke aftale om at køre ambulancerne i indre København. Region forventer underskrift inden februar.

Borgerne i indre København skal indstille sig på at blive hentet i svenske ambulancer fremover.

Før jul måtte det svenske ambulancefirma Samariten ellers opgive at køre ambulancer i Region Midtjylland, fordi man manglede penge.

Men tirsdag indgik Samariten overenskomst med FOA, og selskabet er så langt i forhandlingerne med en investor, at Region Hovedstaden forventer at få en bankgaranti og en underskrift fra Samariten inden udgangen af januar, siger chef for akutmedicin og sundhed i Region Hovedstaden, Freddy Lippert.

Den nye overenskomst med FOA betyder, at Samariten kan tilbyde redderne fra Københavns Brandvæsen at fortsætte på samme arbejdsvilkår. Det vil gøre det lettere at rekruttere reddere, og Samaritens danske kommunikationschef, Arne Møller, er fortrøstningsfuld i forhold til at få ansat det nødvendige personale.

Samariten har allerede modtaget over 100 uopfordrede ansøgninger fra interesserede reddere i Region Hovedstaden og Region Sjælland, siger Arne Møller.

/ritzau/