Samariten overvejer efterspil

Det svenske ambulanceselskab overvejer nu, om der skal komme et efterspil, når Region Hovedstaden senere tirsdag ventes at stoppe samarbejdet.

Læs mere
Fold sammen
Region Hovedstaden risikerer i værste fald at blive mødt med et erstatningskrav, hvis forretningsudvalget som ventet vælger at stoppe samarbejdet med det svenske ambulanceselskab Samariten. Det oplyser Samaritens kommunikationschef Arne Møller.

"Det er politikerne, der har sendt ambulancekørslen i udbud, og det er politikerne, der har accepteret Samaritens bud. Vi har også indgået en overenskomst med FOA, som vi skal for Storkøbenhavn. Når politikerne så vælger at trække udbuddet tilbage, må vi overveje efterspillet. Men hvad det bliver, vil jeg ikke gisne om," siger Arne Møller.

Han mener, at selskabet har været udsat for en hetz fra reddere og politikere lige siden selskabet kom til Danmark. Ifølge Arne Møller er der kun én årsag til, at Samariten nu ser ud til at miste alle tre kontrakter i Danmark, og det er at Dansk Industri og 3F skærpede overenskomsten nogle måneder efter udbuddet.

Ifølge Arne Møller betyder skærpelsen, at Samaritten ikke som ventet kunne bemande ambulancerne med otte til ni mand, men i stedet må bruge 10-12 mand.

Forklaring bliver afvist at 3F og flere eksperter, der påpeger, at Samariten selv burde have indgået en overenskomst, inden man afgav sine bud.

Ritzau