Saltet fisk til Sydeuropa

I mere end fem århundreder har Norden forsynet det sydlige Europa med saltede fisk, og den tradition holder man i live i Lemvig.

Det skriver Landbrugsraadets ugemagasin FoodCulture.

I Sydeuropa har man tradition for at spise saltede fisk. Og i Lemvig salter man. Hos Jeka Fish har man hver dag mellem 40 og 45 ton råvarer gennem produktionen, og langt størstedelen er til salt. En fisk skal 'svømme' i saltlage i 14 dage, før den er klar til at blive drænet og pakket. Hele produktionen går til eksport. Italienerne er de største aftagere, men også i Spanien og Frankrig holder man meget af saltfisk, fortæller salgschef Anders Meyer til FoodCulture.

Når fiskene er saltet, har de en holdbarhed på op til to år. Men inden de kan nydes under Sydens solen, skal de udblødes i vand i cirka tre dage.

Så når man til sommer sidder på en af Barcelonas små restauranter og spiser Bacalao Peperonata, er der stor sandsynlighed for, at den saltede torsk kommer fra Danmark.