Salmonella i kød tre gange på en måned

Igen må kødproducenten Hilton Foods melde om et salmonellafund - Fødevarestyrelsen ser med alvor på sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For tredje gang på under en måned har kødproducenten Hilton Foods fundet salmonella i sit kød.

27. januar advarede Fødevarestyrelsen mod salmonella i et parti hakket svine- og kalvekød fra Hilton Foods, det samme var tilfældet 7. februar, og nu er den så gal igen. Denne gang med et parti hakket svinekød.

Kødet er solgt i Kvickly, Superbrugsen, Dagli’ Brugsen og Fakta-butikker landet over. Der er tale om Slagterens Hakket Svinekød 8-12 procent, der er fremstillet 6. februar med holdbarhed til 14. februar.

De mange tilfælde af salmonalla får nu Fødevarestyrelsen til at reagere.

- Vi ser med alvor på sagen, fordi det er tredje gang, at de finder salmonella i deres produkter, siger Kim Vandrup Sigsgaard, fødevareberedskabschef i Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen vil nu tage kontakt til Hilton Foods for at høre, hvad man har sat i værk for at forhindre de hyppige fund af salmonella, der alle gange er blevet opdaget i forbindelse med virksomhedens egenkontrol.

Ifølge Kim Vandrup Sigsgaard kan de mange salmonellatilfælde skyldes producentens råvarer.

- Der kan være flere årsager til fundene, men det kan for eksempel være, at de har fået råvarer ind, hvor der har været salmonella, som de ikke har kunnet være opmærksom på - andet end i forbindelse med deres egenkontrol, siger han.

Kødet skal enten smides ud eller leveres tilbage til butikken, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

I dag har Fødevarestyrelsen også sendt en advarsel ud om æg solgt hos Nørrebros Bazar på Fuglebakkevej. Æggene, der kommer fra Nordic Egg, er pakket den 1. februar med holdbarhed til den 28. februar og er stemplet med nummeret »3PL30221304«.

Symptomerne på en salmonellainfektion kan være diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast. Hvis kødet ikke gennemsteges, eller hvis det håndteres forkert sammen med andre fødevarer, risikerer man at blive smittet.