Salgsrygter plager lufthavnsejer

Australske Macquarie Group, der blandt andet ejer Københavns Lufthavn, har bedt om at få sine aktier midlertidig suspenderet på børsen i Australien. Selskabet har tidligere indikeret, at det vil skille sig af med visse aktiviteter.(Opdateret 10.40)

Foto: Bax Lindhardt.
Læs mere
Fold sammen
En større meddelelse er på vej fra ejerne af Københavns Lufthavn, australske Macquarie Group. Derfor er gruppens aktier midlertidig suspenderet på børsen i Australien, Australian Stock Exchange. Aktien steg mere end ti procent forud for den midlertidige suspension.

Macquarie skriver i en meddelelse, at de forventer at komme med ’en signifikant meddelelse, der vedrører strategiske beslutninger der vil øge ejernes aktieværdi’. Meddelelsen glæder Macquariers lufthavnsdivision - Macquarie Airports.

Macquarie har længe kæmpet med en stor gæld i Sydney Lufthavn, ligesom de har solgt ud af deres ejerandel i både Københavns Lufthavn og i Bruxelles Lufthavn.

Macquarie har da også signaleret, at de har interesse i at skille sig med visse af selskabets aktiviteter.

I Københavns Lufthavn oplyser man, at man intet kendskab har til kommende frasalg eller opkøb i Macquarie Gruppen, og at man derfor ikke kan kommentere på, hvorvidt lufthavnen kan være på vej til at skifte ejer eller ej.

Fire lufthavne i spil
Hvis den midlertidige suspension af Macquarie-aktien på den australske fondsbørs er et forvarsel om frasalg af en eller flere af gruppens lufthavne, er der reelt fire lufthavne, der kan være i spil.

Det er Sydney Lufthavn, København Lufthavn, Bruxelles Lufthavn og Bristol Lufthavn.

De fire lufthavne udgør så klart Macquarie Airports (MAp) væsentligste investeringer.

Størst er Sydney Lufthavn, der i 2008 havde 32 mio. passagerer. MAp ejer 85,9 procent af aktierne i Sydney Lufthavn, der er den største lufthavn i Australien.

Københavns Lufthavn havde i 2008 21.4 mio. passagerer. MAp ejer 53,7 procent af aktierne i Københavns Lufthavn.

MAp’s ejerskab i Bruxelles Lufthavn er større, med 75 procent af ejerskabet. Men Bruxelles Lufthavn havde kun 18.5 mio. passagerer i 2008.

Bristol Lufthavn er den mindste af MAp’s større investeringer. Lufthavnen havde 6.2 mio. passagerer 2008 og MAp’s ejerskab er på 75 procent.

Udover at være hovedaktionær i de fire lufthavne, er MAp aktionær i ASUR – den største lufthavnsoperatør i det sydlige Mexico. MAp ejer også aktier i JAT, der driver lufthavnsaktiviteter i Japan.