Salget dykker hos presset Lauritz.com

Omsætningen falder hos Lauritz.com, der presses af massive renteudgifter og underskud før skat. Selskabet fastholder dog forventningerne.

Lauritz.coms adm direktør Mette Rode Sundstrøm Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Peter Misfeldt

Hvis aktionærerne i Lauritz.com havde sat næsen op efter gode nyheder og en fremadstormende omsætning i auktionshuset, så bliver de slemt skuffede.

Omsætningen falder nemlig set i forhold til samme periode sidste år, hvilket også kan aflæses i et underskud før skat. Auktionshuset omsatte for 146 millioner kroner i årets første ni måneder mod 154 samme periode sidste år.

Det fremgår af regnskabet for tredje kvartal i Lauritz.com Group A/S.

Samtidig står det klart, at driftsresultatet er faldet med ca. 2 millioner kroner til 8,2, men massive renteudgifter på ni millioner gør, at auktionshuset kommer ud med underskud på omkring 0,8 millioner kroner før skat.

»Vores finansielle præstation i tredje kvartal nåede ikke fuldt ud vores forventninger. Faldet i omsætningen og EBITDA skyldes dog mest normale udsving og strategibeslutninger, imens vores kerneforretning fortsatte med at vise en positiv udvikling,« skriver Mette Rode Sundstrøm i regnskabsmeddelelsen.

Hun fastslår samtidig, at man forventer at nå sine mål om en vækst i EBITDA på 20 til 40 procent i 2016 holdt op mod 2015, som det også fremgik af børsprospektet.

Helt centralt i Lauritz.coms økonomi står en ældre lagerbygning på Rovsingsgade 68, der skulle have givet mere end 50 millioner kroner ned i kassen hos Lauritz.com. Men en aftale med det velrenomerede ejendomsselskab Norden gik i vasken, fordi Norden trak sig fra aftalen.

Grunden er ifølge miljødokumenter forurenet med bly. Samtidig koster det en kæmpesum at få den ramponerede lagerejendom på fode igen. Det er dog stadig Lauritz.com forventning at sælge bygningen og bruge den som hovedsæde, slår administrerende direktør Mette Rode Sundstrøm fast i sin præsentation af kvartalsregnskabet.

»Vi forhandler fortsat med potentielle købere til vores ejendom i Rovsingsgade her i København, hvor vi vil åbne et auktionshus og et nyt hovedsæde, efter at bygningen er blevet restaureret,« siger hun.