Salget af SAS Ground Handling trækker ud

Salget af SAS Ground Handling gennem etablering af et joint-venture med Swissport synes at trække ud: Ifølge Swissport kan aftalen først gøres færdig i 2014.

Foto: JOHAN NILSSON. Forhandlingerne mellem SAS og Swissport om etableringen af et fælles selskab til blandt andet bagagehåndteringen i Ground Handling er endnu ikke færdige.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver branchesitet Check-in.

Siden SAS i marts indgik en intentionsaftale med handling-operatøren Swissport om at etablere et fælles joint-venture, har der været tavshed omkring processen.

»Men begge parter har også haft hænderne fulde med andre gøremål. SAS har haft travlt med at frasælge aktiver, mens Swissport til gengæld har fokuseret på få flere aktiviteter konsolideret ind i virksomheden,« skriver Check-in,.

Det lykkedes, da Swissport i løbet af sommeren indgik aftale om køb af handling-operatøren Servisair. En aftale, der repræsenterer en værdi på omkring 3,5 mia. kroner og tilfører virksomheden omkring 15.000 ansatte globalt.

»Aftalen om købet af Servisair ventes afsluttet i årets fjerde kvartal, mens SAS-aftalen først ventes færdiggjort i 2014.«

Det udtalte Swissport-koncernchef Per Utnegaard tidligere på måneden til det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg ifølge Check-in.

»Hen over sommeren sker der ikke så meget, men der er en løbende dialog med Swissport,« er den eneste kommentar fra SAS-koncerndriftsdirektør Flemming Jensen.