Salget af personbiler forsætter rekordtur

Der er gang i salget af personbiler - og september var ingen undtagelse. Salget af personbiler steg også i september måned, og blev med 18.477 indregistrerede nye biler 3,6 pct. over samme måned 2015 og 6 pct. over august, hvor der blev indregistreret 17.414 nye personbiler, viser tal fra De Danske Bilimportører.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I faktiske tal er der efter september i år til dato solgt 168.470 personbiler mod 155.121 sidste år, og der er ikke noget, der peger på en opbremsning. Og derfor ser det ud til, at 2016 bliver endnu et rekordår i rækken.

»Vi forventer et samlet salg for hele året på 220-225.000 mod sidste års knap 208.000 personbiler og således et plus på 6-8 pct.,« siger Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør hos De Danske Bilimportører.

Fortsætter rekordkursen vil 2016 blive det syvende år, hvor salget i et år er højere end året før, og det sjette absolutte rekordår i Danmark.

»Det stigende bilsalg afspejler, at forbruget i det hele taget stiger. Vi oplever for tiden en solid fremgang i realindkomsten, fordi lønningerne stiger betydeligt mere end priserne, og fordi flere kommer i arbejde. Forsigtigheden blandt forbrugerne er stadig stor, men en del af den ekstra indkomst bliver omsat til forbrug, og altså også til forbrug af biler«, skriver Las Olsen, der er cheføkonom i Danske Bank, i en kommentar.

Mens antallet af personbiler stiger, ser det helt anderledes ud med salget af elbiler. I år er der solgt 681 af slagsen mod 1969 i samme periode sidste år.

»Vi tror, at efterspørgslen i høj grad blev indfriet i slutningen af sidste år op mod afgiftspålæggelsen fra 1. januar 2016. Derfor forventer vi også, at de nuværende (og kommende) afgifter vil have betydelig negativ effekt på udbredelse af elbiler og plug-in hybridbiler. For os er løsningen en teknologineutral omlægning af bilafgifterne, så vi får en afgift, der fremmer miljørigtige biler,« siger direktøren for De Danske Bilimportører.

/ritzau/FINANS