Salget af motorcykler stormer frem

Flere danskere end tidligere kan se det sjove i at iklæde sig en læderdragt, tage en hjelm på hovedet og dreje på gashåndtaget. Kvinderne er også hoppet med på ideen.

Foto: Uffe Weng
Danskerne er helt vilde med motorcykler.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. De sidste 12 måneder er der solgt hele 25 pct. flere nye motorcykler end den foregående periode. Det er en stigning fra 6.884 til 8.651 nyregistrerede motorcykler.

Udviklingen bekræftes af flere motorcykelforhandlere, som epn.dk har ringet rundt til i forbindelse med de nye tal fra Danmarks Statistik.

Langt de fleste kunder er mænd, men Søren Løth fra Cap Århus peger på en nye trend.

”Kvinderne gør op med bagsædepassagerrollen og ønsker at have deres egen cykel,” siger han til epn.dk.

Han fortæller, at den typiske kunde er over 45 år, hvor børnene måske er flyttet hjemmefra, og kunderne derfor savner at have noget at kaste sig over.

En anden forhandler, Christoffer Andersen fra Suzuki Center i Brønshøj, oplever flere kontantkøb end tidligere. Hans tolkning af den udvikling er, at folk har flere penge i hænderne end tidligere.

Ikke alle to-hjulede cykler med motor er dog populære hos danskerne. De aktuelle tal fra Danmarks Statistik viser samtidig, at salget af knallert-45 er styrtdykket de seneste 12 måneder. Hele 21,5 pct. færre har i den periode købt sig en knallert end perioden før. I tal er det 3.704 stykker mod 4.720 knallerter tidligere.