Salget af Masai gennemført

Engelsk kapitalfond overtager Masai Clothing Company fra danske søskende.

Foto: ERik refner. Søskendeparratet Nina og Hans Rye, der har skabt tøjmærket Masai og nu solgt det. Søskendeparret befinder sig også på listen over Danmarks 100 rigeste.
Læs mere
Fold sammen

Efter et langt tilløb har Silverfleet Capital nu købt aktiemajoriteten i Masai Clothing Company fra søskendeparret Hans og Nina Rye. De har grundlagt og drevet virksomheden i 23 år, og den nuværende ledelse med administrerende direktør Sune Bjerregaard fortsætter i virksomheden og køber samtidig en minoritetsandel i Masai, fremgår det af en meddelelse.

Købsprisen er ikke offentliggjort, men ifølge dagbladet Børsen udgør den »et trecifret millionbeløb i den høje ende.«

Masai producerer tøj til kvinder, har hovedkontor i København og sælger sine produkter i mere end 25 lande. Silverfleet Capital-fonden er på 6.342 millioner kroner, og dens kapitalstyrke skal hjælpe Masai til både at udvide på eksisterende markeder og gå ind på nye markeder.

»Vi glæder os til samarbejdet med Silverfleet. Vi mener, at Silverfleet er den rette samarbejdspartner til at sikre, at vi kan øge væksten. Dette skyldes ikke mindst deres store erfaring med investering i detail- og forbrugerorienterede virksomheder og gode resultater med at sikre international ekspansion i deres porteføljeselskaber,« skriver Sune Bjerregaard i meddelelsen.

I øjeblikket er Masais primære markeder Norden, Storbritannien og Tyskland. Men tøjet sælges også så langt væk som i Australien, USA og Canada. Omsætningen udgør 783 millioner på verdensplan.

Gareth Whiley, partner i Silverfleet med ansvar for detailsektoren og Norden, kalder Masai »et stærkt og differentieret brand«, og at væksten skal accelereres yderligere.

Handlen er Silverfleets tredje danske transaktion inden for de seneste par år, hvor fonden desuden har investeret i Phase One, digitale kamerasystemer og billedbehandlingssoftware, samt Cimbria, som producerer korn- og foderstofudstyr.