Salget af film-skiver styrtdykker

Salget af Blu-ray- og DVD-skiver falder, fordi folk vælger at købe underholdning direkte over det internetforbundne fjernsyn eller nettet.

Direkte fra TV-skærmen kan man gå på nettet og mange steder også leje film. Det går ud over salget af skiver. Arkivfoto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Underholdning er i stigende omfang noget, der foregår direkte over Internet, og det går ud over salget af Blu-ray- og DVD-skiver.

Nye tal viser, at salget af videoskiver faldt med 11 procent i tredje kvartal i USA, skriver Los Angeles Times. I stedet lejer folk underholdningen digitalt. I årets første seks måneder faldt salget med fem procent, viser analysen fra BTIG Research.

Film lejes fra fjernsynet

Internet-tilkoblede fjernsyn og forskellige netlejetjenester har for alvor fået fat. Det handler blandt andet om, at kabel-TV-selskaberne nu også lejer film ud, så man med fjernbetjeningen kan vælge og leje en film digitalt i 24 timer uden at have besværet med at skulle hente og aflevere den i en butik.

Det TDC-ejede YouSee, der er Danmarks største kabel-TV-selskab, forventer således snart at overhale udlejningskæden Blockbuster som Danmarks største filmudlejer.

Sammenlagt har amerikanske forbrugere i årets første ni måneder brugt 12,6 milliarder dollars på underholdning i hjemmet - et fald på fire procent i forhold til samme periode sidste år.