Salget af elbiler stiger markant

Elbilsalget suser derudaf i hele Europa, men også i Danmark, hvor der er sket mere end en fordobling i salget af elbiler på bare et år.

Der er kommet 1.265 nye elbiler ud på de danske veje i det første halve år af 2015, og det er en stigning på 110 procent i forhold til elbilsalget i samme periode sidste år. Det viser tal fra Dansk Elbil Alliance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elbilen finder i stigende grad vej til danskernes garager.

Der er kommet 1.265 nye elbiler ud på de danske veje i det første halve år af 2015, og det er en stigning på 110 procent i forhold til elbilsalget i samme periode sidste år.

Det viser tal fra Dansk Elbil Alliance.

Tallene peger også på, at stigningen gennemsnitligt er på 75 procent i de europæiske lande.

Det betyder, at salget af elbiler nu udgør mere end en procent af det samlede bilsalg i både Danmark og resten af Europa.

»Det er en fordobling i forhold til sidste års salg, og det kan vi kun glæde os over. Det skaber mere synlighed omkring elbiler, og der er en forventning om, at den stigning vil fortsætte, hvis vi fortsætter med at opretholde de gode rammevilkår for elbiler i Danmark,« siger Lærke Flader, Branchechef for Dansk Elbil Alliance.

Overalt i Europa forbedrer landene fra politisk side forholdene for elbilerne, og det er en af de helt store årsager til stigningen i elbilsalget, mener Lærke Flader.

I Danmark er der lige nu afgiftsfritagelse for elbiler, men den ordning udløber ved årsskiftet. Hvad der så skal ske, er der ingen, der ved.

Men regeringen har bebudet, at de ønsker at lave en omlægning af bilbeskatningen, og den har Dansk Elbil Alliance store forhåbninger til. De ønsker, at der i den forbindelse laves en permanent ordning for beskatning af elbiler:

»Det skal selvfølgelig gøres sådan, at man begunstiger elbilerne for de lavere emissioner (udledning af luftforurening red.), end andre biler har,« siger branchechef Lærke Flader og forklarer, hvad man gør i de andre europæiske lande:

»Vi ser en stigende tendens til, at de andre lande forbedrer vilkårene for elbiler. De giver tilskud til elbiler og sørger for særlige vilkår for elbiler i forhold til parkering og infrastruktur. Det gør, at det er blevet lettere at vælge en elbil for forbrugeren. Det er selvfølgelig vores håb, at Danmark vil gøre det samme,« siger hun.

I hele Europa blev der i første halvår af 2015 solgt flere end 78.000 elbiler.