Salget af Cheminova godkendt i Brasilien

Milliarder på vej til aktionærerne i Auriga - den største er Aarhus Universitets Forskningsfond.

Foto: Morten Stricker. Aurigas salg af datterselskabet Cheminova for 8, 5 milliarder kroner er på ind i den sidste fase.
Læs mere
Fold sammen

Auriga Industries forventer nu, at salget af Cheminova bliver gennemført midt i april. Det meddeler selskabet til fondsbørsen, efter de brasilianske konkurrencemyndigheder har godkendt handlen.

Køberen er amerikanske FMC Corporation, mens Brasilien er et af Cheminovas største markeder for midler til plantebeskyttelse.

»Nu begynder den 15-dages venteperiode, som løber fra offentliggørelsen af godkendelsen, førend godkendelsen er endelig. og parterne kan gennemføre transaktionen. Alle øvrige konkurrencegodkendelser fra relevante jurisdiktioner er opnået. Salget af Cheminova forventes gennemført midt i april 2015,« skriver Auriga i meddelelsen til markedet.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Handlen, der blev indgået i september 2014, indbringer Auriga netto 8,5 milliarder kroner, og det udbytte bliver udloddet til aktionærerne forud for afviklingen af selskabet. Den største aktionær er Aarhus Universitets Forskningsfond, som kan se frem til at få godt tre milliarder kroner i kassen.

FMC har allerede bekendtgjort, at der kommer til at ske besparelser i Cheminova, idet der blandt andet ikke er brug for to hovedkontorer, men præcis i hvilket omfang er ikke offentliggjort.