Salg forgylder direktør: "Nu skal jeg sidde og tænke i de skotske bjerge"

Den aarhusianske elektronikvirksomhed TC Group er blevet solgt til et filippinsk-baseret selskab for et "meget stort millionbeløb". Ejeren gennem 21 år forlader firmaet, mens det endnu er usikkert, hvad der sker med de 120 danske medarbejdere.

Siden i fredags har Anders Fauerskov kunnet kalde sig multimillionær. Han var direktør og medejer af den aarhusianske lyd- og elektronikvirksomhed TC Group, som er blevet solgt til Music Group, et holdingselskab med base i Filippinerne. Anders Fauerskov forlader nu TC Group efter 21 år i direktørstolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: TC Group
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden i går har Anders Fauerskov kunnet kalde sig multimillionær.

Han var direktør og medejer af den aarhusianske lyd- og elektronikvirksomhed TC Group, som fredag blev solgt til Music Group, et holdingselskab med base i Filippinerne. Ifølge Børsen har handlen en værdi af 750 millioner kroner, men det vil Anders Fauerskov ikke kommentere. Han nøjes blot med at sige, at der er tale om »meget stort millionbeløb.«

Samtidig med TC Group bliver solgt, må Anders Fauerskov forlade den virksomhed, han i 1993 selv købte sig ind i. Hvordan han skal bruge sine mange nye millioner og sin nye fritid, har han endnu ikke haft tid til at finde ud af.

»Jeg har haft rigtig travlt, siden vi gik i gang med salget i juni sidste år. Jeg tror, jeg starter med at sætte mig op på toppen af et skotsk bjerg for at tænke over, hvad næste kapitel skal indeholde,« siger Anders Fauerskov, som har boet i Skotland siden TC Group købte den skotske højtaler virksomhed Tannoy i 2002.

Anders Fauerskov løber ikke med alle millionerne alene. Han skal dele dem ligeligt TC Groups to andre medejere: Kim Rishøj, som startede virksomheden i 1973 og Gert Frederiksen, som overtog virksomheden, da Kim Rishøj var ved at gå konkurs i 1989. Ingen af de to arbejder længere i TC Group.

Mest kendt er TC Group for at producere pedaler til guitarer, hvilket virksomheden har gjort siden Kim Rishøj stiftede virksomheden i starten af 70'erne. I dag er TC Group verdens næststørste producent af guitarpedaler, og sælger desuden en bred vifte af andet lydudstyr: mikrofoner, forstærkere, højtalere og meget andet.

Virksomheden har i dag mere end 400 ansatte fordelt ud over det meste af verden, mens 120 medarbejdere er ansat på det tidligere hovedkontor i Risskov. Det er endnu for tidligt at sige, hvad der kommer til at ske med de danske ansatte, fortæller Anders Fauerskov.

»Opkøbet skaber selvfølgelig en vis usikkerhed om, hvad der nu skal ske. Vi bliver købt af en industriel spiller, som selvfølgelig vil se på, hvordan man kan effektivisere tingene. Men det er vigtigt at understrege, at Music Group er et selskab, som ikke er bange for at investere,« siger Anders Fauerskov.

TC Group har ad flere omgange været meget tæt på at dreje nøglen om. Det var også tilfældet, da Anders Fauerskov i 1993 købte en tredjedel af forretningen og placerede sig selv som administrerende direktør. Siden har den aarhusianske virksomhed fået styr på økonomien og har foretaget en lang række opkøb af udenlandske lyd- og elektronikvirksomheder.

Det seneste år har virksomheden meget offentligt meldt ud, at den var til salg. Anders Fauerskov har været i kontakt med mere end 200 potentielle købere, og i sidste ende fandt valget på Music Group, der ejes af UIi Behringer, som driver den tyske lydproducent Behringer.

»Vi var nået dertil, hvor det eneste rigtige var at sælge. Markedet for køb og salg er rigtig godt for tiden, og vi er meget tilfredse med den pris, vi har fået,« siger han.

TC Group kunne i sit seneste regnskab præsentere en omsætning på 724 mio. kr. og et overskud på 36 mio. kr.