Salg af Scandlines tæt på at gå på grund

Kapitalfonde har svært ved at komme af med Scandlines, så salget kan blive afblæst.

Scandlines' ejere kæmper med at få solgt rederiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Det er sværere end ventet for ejerne af det store dansk-tyske færgerederi Scandlines at få solgt selskabet. Kapitalfondene, der ejer Scandlines, har de seneste måneder måttet se den ene potentielle køber efter den anden falde fra, og salgsprocessen halter nu så voldsomt, at salget kan ende med helt at blive aflyst.

Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg er den amerikanske kapitalfond TPG Capital eneste tilbageværende byder med et tilbud på omkring 1,3 mia. euro, men det er et så lavt bud, at ejerne, kapitalfondene 3i og Allianz Capital Partners, er tæt på at afblæse salget, skriver Bloomberg.

Den danske stat solgte for seks år siden Scandlines for 11,6 mia. kr., men siden er byggeriet af en tunnel mellem Rødby og Femern rykket tæt på. Det kan udhule indtjeningen på ruten mellem Rødby og Puttgarten, der i årevis har været en pengemaskine for Scandlines.

Tidligere på året har det store tilbageværende danske færgeselskab DFDS droppet overvejelserne om at købe Scandlines, ligesom den britiske kapitalfond Star Capital har trukket sig ud. Dermed er TPG eneste tilbageværende potentielle køber.

Ifølge Bloomberg vil Scandlines-ejerne, der ikke vil kommentere salgsprocessen, have mindst 1,4 mia. euro for færgeselskabet. Kommer der ikke et bud i den størrelsesorden, tyder alt på, at salget bliver udskudt.